SONGOFSONGS

Boogaerdt/VanderSchoot
wo 23 okt ’24 - za 26 okt ’24
Een kleurrijke meditatie over een meer dan menselijk universum.
wo 23 okt ’24
-
za 26 okt ’24

Met de muzikale video-installatie SONGOFSONGS brengt Boogaerdt/VanderSchoot komend theaterseizoen een ecologische orgie naar de theaters. In een schilderachtig video-diorama brengen 4 mimeperformers een ode aan de evolutie.

Boogaerdt/VanderSchoot haalt hierbij inspiratie uit de meest obscure tekst uit de bijbel: Het Hooglied en hertaalt deze oude tekst tot een eco-feministisch soorten-overschrijdend liefdesspel. SONGOFSONGS is gemaakt met pixels en verf en wezens die op mensen lijken; een levend schilderij waarin op een trage pulse een oud menselijk scheppingsverhaal omgevormd wordt tot het kleurrijke toekomstscenario van een multi-organisme. In lijn met de eco-feministische interpretatie, die stelt dat het Bijbelboek Hooglied veel meer bezingt dan de menselijke heteroseksuele liefde, bewerkt BVDS SONGOFSONGS als een beeldend liefdesspel tussen meervoudige en meersoortige lichamelijke verschijningsvormen.

Boogaerdt/VanderSchoot werkt voor SONGOFSONGS samen met componist en spoken-word artiest en danser/choreograaf OTION. OTION was recent nog te zien in de theaterhit van Romana Vrede De tijd zal ons leren, genomineerd voor Theo d’Or 2024. Ook componeerde hij sound art voor de tentoonstelling Continue This Thread, die op dit moment te zien is in het Amsterdam Museum.

Credits

van en door Suzan Boogaerdt, Bianca van der Schoot en OTION in samenwerking met performers Klara Alexova, Melyn Chow en Sjaid Foncé