Diarree is mijn lievelingskleur (8+)

Theater Artemis / Studio Julian Hetzel
do 14 mrt ’24 en vr 15 mrt ’24
Een kak-voorstelling met een grote boodschap.
do 14 mrt ’24
en
vr 15 mrt ’24

Theater Artemis en Studio Julian Hetzel presenteren: een talentenshow voor mislukkingen. Wie faalt er als de beste? De kandidaten trekken alles uit de kast. 

Deze voorstelling zoekt naar schoonheid in het lelijke. Want wat de een als smakeloos beschouwt, vindt de ander juist prachtig. Samen met het publiek onderzoeken we wat er nou eigenlijk wordt bedoeld met het woord ‘succes’. Wie bepaalt wat cool of mooi is en waarom? Wie beslist of iets Kunst is, of direct de prullenbak in kan? Kan je er misschien ook anders naar kijken? Trekken we ons niet veel te veel aan van het oordeel van anderen?

Diarree is mijn lievelingskleur combineert op speelse wijze explosief theater met poppenspel, beeldhouwkunst, actionpainting en muziek. Het is de eerste voorstelling van Studio Julian Hetzel voor een jong publiek, als onderdeel van hun lopende artistieke onderzoek naar de paradox van creatie door destructie.  

Oh shit, dit ruikt naar kunst!

Credits

regie Julian Hetzel performers Tim van Dongen, Louis van der Waal, Willemijn Zevenhuijzen dramaturgie Miguel A. Melgares decor Eva Koopmans kostuums Liesbet Swings artistiek advies Jetse Batelaan regie-assistentie Esmée Begemann technische coördinatie Aengus Havinga licht Vincent Beune muziek Frank Wienk geluid Tom Doeven, Misha McLaren techniek Marq Claessens technische productie Klaas Tops productie coördinatie Marieke van den Bosch stage Alžběta Nováková met steun van Fonds Podiumkunsten, Gemeente Utrecht, Ministerie van OCW, Gemeente ’s-Hertogenbosch, Provincie Noord-Brabant.

In de pers

Wie van anarchie houdt, valt met zijn neus in de boter” de Volkskrant★★★★

…op een zondagmiddag in Den Bosch hebben Artemis en Hetzel zowaar de anarchie en de opstand in ere hersteld.” Theaterkrant, keuze van de criticus

"Een opgestoken middelvingertje naar prestatiedruk en conformisme" Etcetera

"Een voorstelling als een ode aan het niet volgen van regels, aan falen en aan kunst. Vies en ontregelend. Diarree is mijn lievelingskleur is voor kinderen én volwassenen een hilarische en confronterende (shit)show." Het Parool

"Wie bepaalt of jij goed bent? Of wat jij maakt mooi is? In ‘Diarree is mijn lievelingskleur (8+)’ leren kinderen dat je dat zélf bepaalt" NRC★★★★
 

Over Studio Julian Hetzel

Julian Hetzel werkt als performance-maker en beeldend kunstenaar. Hij maakt performatieve ervaringen met een politieke dimensie en een documentaire aanpak voor theaters en galeries. Zijn werk wordt internationaal geproduceerd en geprogrammeerd. In 2016 richtte Hetzel Stichting Ism & Heit op in Utrecht om zijn artistieke werk te kunnen produceren en realiseren onder de naam Studio Julian Hetzel.

In 2017 ontving de performance The Automated Sniper de VSCD-Mimeprijs. Vanaf 2018 werkt Hetzel nauw samen met het in Gent gevestigde kunstcentrum CAMPO. Hun eerste gezamenlijke productie All Inclusive (2018) werd geselecteerd voor het Nederlands Theaterfestival 2019 en Mount Average voor het Nederlands Theaterfestival 2021. In 2019 toonde Hetzel drie werken tijdens de Theater Biënnale Venetië. De performance installatie SELF werd geselecteerd als de Nederlandse inzending voor de Praagse Quadriënnale 2019. Met ingang van 2021 ontvangt Studio Julian Hetzel structurele subsidie van de gemeente Utrecht en het Fonds Podiumkunsten.

Over Theater Artemis

Theater Artemis is een jeugdtheatergezelschap uit ‘s-Hertogenbosch. Wij maken interactief en anarchistisch theater. Theater dat zich, in samenspel met ons publiek, niet aan zijn eigen wetten houdt. Theater dat verstoort en verstoord wordt. Theater waarbij publiek en voorstelling elkaar vinden in een gedeelde staat van verwarring. Niets ligt meer vast. Alles ligt open. Wij hebben alleen elkaar. Help! Wat nu? Artemis biedt de kracht om de wereld op zijn kop te zetten. We maken voorstellingen en kunstprojecten voor alle kinderen die naar school gaan en alle andere mensen die dan nog over blijven. Ondanks het feit dat we vaak maar met moeite aan het woord komen, proberen we toch les te geven. Midden in de chaos onderwijzen we een bijzonder vak: lessen in vertrouwen aan een wereld in paniek.