© Keith Montgomery

I'll meet you there

Bart van de Woestijne / Eva Knibbe
za 5 apr ’25 20:00
Een intiem stervensritueel.
za 5 apr ’25
20:00
  • za 5 apr ’25
    20:00
    Frascati, Amsterdam
    Frascati 3
    uitverkocht

Een intiem stervensritueel voor twee personen die elkaar liefhebben. Eén van de twee deelnemers krijgt een koptelefoon op en wordt in een soort sluimermodus gebracht. De ander voert opdrachten uit die gebaseerd zijn op de praktische handelingen van het balsemen van een overledene.

In dit theatrale ritueel wordt de achterblijver geconfronteerd met de onbegrijpelijkheid en de verbinding in een stervensproces. Het is een oefening in afscheid nemen, juist om de verbinding met het leven en de ander voelbaar te maken.

Dit project is onderdeel van een breder onderzoek, waarbij Bart van de Woestijne zich onderdompelt in de praktijk van de uitvaartwereld. Samen met uitvaartondernemer Florine Schaap en dramaturg Maarten Bos ontwikkelt hij verschillende theatrale rituelen die de dood in het leven plaatsen.

I'll meet you there is een samenwerking met theatermaker Eva Knibbe, voortkomend uit hun eerdere project Rechtszaak tegen de dood.

Dit is een vooronderzoek

Deze presentatie is het best als duo (bekenden van elkaar) te bezoeken

Credits

makers Bart van de Woestijne & Eva Knibbe dramaturg Maarten Bos coach Florine Schaap

Over Werkplaats van de Woestijne

Onder artistieke leiding van Bart van de Woestijne smeedt Werkplaats van de Woestijne levensvragen om tot denkervaringen. Hierbij worden thema's aangesneden waar mensen van nature van wegdenken: Hoe is het om dood te zijn? Waar zijn we als we slapen? Wat blijft er van je over als je helemaal alleen bent?

"Onze ervaring is dat zware onderwerpen altijd tot lichte gesprekken leiden. Wij beginnen met vragen, maar je bent zelf de baas over waar je met je gedachten heen gaat. Je loopt weg met een ervaring die iets heeft losgemaakt."

Over Eva Knibbe

Eva Knibbe (1985) is theatermaker in de breedste zin van het woord. Haar werk bevindt zich op het snijvlak van realiteit en fictie, het geeft ruimte aan gedachten die we niet willen kennen en een podium aan mensen die we zelden horen. Zo maakte ze een oneindig durende opsomming van alle spullen van de wereld, en spande ze met Bart van de Woestijne een rechtszaak aan tegen de dood. Afgelopen jaar maakte ze bij de Toneelmakerij de performance Patchwork Girl. Deze performance over shamesexting neemt het publiek live mee naar communities op Telegram die gericht zijn op het shamen en exposen van jonge vrouwen. Patchworkgirl won de golden Nica in de categorie Digital Humanity op de Prix Ars Electronica 2024, een internationale prijs voor media art. 

Haar videowerk 'Untitled’ is tentoongesteld door Museum van de Geest in H’art. Een werk over de geschiedenis en toekomst van mensen met Downsyndroom, waarin we ons voorstellen hoe het zou zijn als deze mensen alleen nog in een museum bestaan.