Statue of Amsterdam

La Isla Bonita
Thu 15 May ’25 - Sat 17 May ’25
750 jaar Amsterdam: een reflectie op de huidige staat van queer emancipatie in onze stad.
Thu 15 May ’25
-
Sat 17 May ’25

Ter ere van het 750 jaar bestaan van Amsterdam en de internationale dag tegen homofobie en transfobie reflecteert La Isla Bonita op de huidige staat van queer emancipatie in onze stad. In het hart van Amsterdam, waar verleden en toekomst elkaar dagelijks ontmoeten, presenteren zij in Frascati een levend standbeeld. Het standbeeld belichaamt de stad: ogenschijnlijk stil, maar voortdurend in transitie.

De avond bestaat uit een performance én een filosofische kleiworkshop; waarin je wordt uitgenodigd om de stad door de ogen van één van haar bewoners op een nieuwe manier te beleven, als een weerspiegeling van constante verandering en zelfontdekking. 

We duiken via de huidplooien van het levend standbeeld in onze stad. Is er genoeg ruimte voor deze lijven in onze straten? Met de handen in de klei, fantaseren en boetseren we onze toekomst. Samen staan we stil bij de vraag wie er vandaag de dag een standbeeld verdient. Hier, in een stad waar niemand stilstaat, ervaren we met elkaar de paradox van hoe we in stilstand ook in beweging zijn. 

We staan, we kijken, we worden bekeken en we kleien. 

Don’t look, touch!

  • Duur: 60 min. 

Credits

concept en script Luit Bakker en Aukje Schaafsma performer Hugo de Graaf stemmen Dence Burnet, Noa Iserief, Mira Thomson randprogramma Djuna Couvee muziek Tjalling Schrik zakelijk leiding Jara Enkelaar mede mogelijk gemaakt door 750 jaar Amsterdam

Over de maker

La Isla Bonita bestaat uit de makers Luit Bakker en Aukje Schaafsma. Het collectief maakt fysiek, beeldend theater met een maatschappijkritische focus. Het werk is energiek en associatief, ritmisch, ontregelend en grappig. Clichés worden schaamteloos uitvergroot tot in het absurde en als toeschouwer herken je het nieuws, Facebook, je buurvrouw en jezelf. Voor elke voorstelling koppelen de spelers een inhoudelijk thema aan een fysieke speelstijl. Zo ontstaat een combinatie van tekst en mime die ruimte schept voor een frisse blik op thema’s die ons allemaal aangaat.