© QiQi van Boheemen, Voor junkies die de wereld gaan redden (2024)

Voor junkies die de wereld gaan redden

Toni Blackwell / Frascati Producties
di 26 nov ’24 - za 30 nov ’24
Een ode aan de drang te ontsnappen.
di 26 nov ’24
-
za 30 nov ’24

Schuif aan bij de after van Cali, Baby en Daisy. Drie jonge idealisten en “glossy junkies” met een groot verlangen naar verbinding in een wereld waar ze zich tegelijkertijd aan onttrekken. 

In een beeldende en zintuiglijke trip brengt Toni Blackwell een ode aan een groep mensen die leeft in de schaduw van de maatschappij. De nachtbrakers en de dagslapers, kettingrokers en veelgebruikers. Zij die liever dempen in plaats van dealen met de dagelijkse sleur. Maar de idealen vervliegen niet met de dampen van sigaretten, alcohol en drugs.

Waarom vluchten van een wereld waar je ook deel van uit wilt maken? Wie ben je van 9 tot 5 en wie in de nacht? Wanneer wordt escapisme onderdeel van je identiteit? En wat als je niet meer durft te slapen omdat het ‘echte’ leven op je wacht? 

Geïnspireerd door persoonlijke ervaringen, brengt Toni een rauwe en speelse ontmoeting met een groep vrienden die genadeloos toegeeft aan iets dat in ons allemaal zit: de drang om te ontsnappen.

  • Première: donderdag 28 november 20:00 
  • Taal: Nederlands
Onderdeel van

Credits

concept, tekst, regie Toni Blackwell spel Priscilla ter Voert, Maureen Vrijdag, Sjoerd Eltink sounddesign Thomas van den Berg scenografie Marjolijn Brouwer visagie Roos Tadema met steun van Fonds21 + Lira Fonds

Over de maker

Toni Blackwell studeerde in 2021 af aan de opleiding Theaterdocent in Amsterdam. Haar werk gaat over maatschappelijke thema’s die haar persoonlijk raken, is provocerend en educatief.

Bij Frascati Producties toonde ze al eerder Voor Sletten die zijn verkracht tijdens Under Construction (2022, winnaar van De Troffel op Festival Cement) en Toni Blackwell’s Medusa met actrice Nora El Koussour (Beginnings 2023). Hiernaast werkt ze als docent bij Bijlmer Park Theater en was ze onder andere regie-assistent bij The Story of Travis van Theater Rotterdam / Well Made Productions.

Met Voor junkies die de wereld gaan redden (2024) bouwt Toni verder aan haar rauwe, uitgesproken signatuur, gevoed door een behoefte aan rechtvaardigheid en gelijkwaardigheid. Met eigen ervaringen als vertrekpunt, geeft ze haar spelers de ruimte om vanuit hun eigen visie personages vorm te geven.