© Het Dromenpaleis

Droomworkshop

Het Dromenpaleis: Zéphyr Bruggen / Bamí Benkö / Niels Kuiters
Sat 17 May ’25 11:00
Deel jouw dromen tijdens een workshop van Het Dromenpaleis.
Sat 17 May ’25
11:00

Het Dromenpaleis stelt een collectief dromendagboek samen van de stad Amsterdam en daarvoor hebben ze jouw dromen nodig.

Ze nodigen je uit voor een droomworkshop op zaterdag 17 mei om 11:00 uur, waarin dromen gedeeld worden volgens het principe van 'social dreaming'. In deze methode staat niet de dromer centraal, maar de droom zelf. Het is geen persoonlijke psychoanalyse, maar een associatieve zoektocht naar gezamenlijke beelden.

Tijdens de droomworkshop krijg je de ruimte om in een kleine besloten groep mensen je dromen te bespreken. Je bepaalt natuurlijk zelf wat je wilt delen en je kan je dromen uiteraard ook anoniem inbrengen. Deze workshop is inclusief een droompakket, warme lunch en een vergoeding van €30,- euro.

Ben je woonachtig in Amsterdam Nieuw-West? 

Met de verzameling van deze waargebeurde dromen van Amsterdammers bouwt Het Dromenpaleis een theatrale installatie: een collectief droomdagboek van de stad Amsterdam.

Op 20 augustus gaat de voorstelling in première op Bosfest in het Amsterdamse Bostheater en is daarna te zien in theaters door de hele stad.

Het Dromenpaleis is geïnspireerd op journaliste en schrijfster Charlotte Beradt. Zij had tussen 1933 en 1938 in het nazi-Berlijn de meest afschuwelijke nachtmerries waarin haar naam vergeten was, haar huis plotseling geen muren meer had of dat ze werd opgejaagd. Ze vroeg in het geheim om zich heen en ontdekte dat haar mede-stadsbewoners vergelijkbare dromen hadden. Na de oorlog bundelde Beradt al deze dromen in haar boek Das Dritte Reich des Traums, een geestelijke weerspiegeling van de tereur van die tijd.

  • De droomworkshop duurt 3,5 uur
  • Je bent bij voorkeur woonachtig in Amsterdam Nieuw-West
  • Vergoeding van €30,- euro

Credits

droomfacilitators Bambi Benkö, Zephyr Brüggen, Niels Kuiters

Over Het Dromenpaleis

Het Dromenpaleis is een tijdelijke samenscholing van theatermakers en kunstenaars, die gelooft in de kracht van collectieve verbeelding en de verbindende rol van kunst. Zij zijn ervan overtuigd dat deze elementen essentieel zijn in de surrealistische politieke werkelijkheid van vandaag. In hun werk willen ze het publiek deelnemer en mede-kunstenaar maken. Samen verkennen ze de verbindingen tussen het tastbare en het magische, tussen realiteit en fictie en tussen het persoonlijke en het collectieve.