Wie is er bang voor Virginia Woolf?

Dood Paard
Tue 26 Nov ’24 - Thu 28 Nov ’24
Intergenerationeel toneel van de bovenste plank. Mis deze eenmalige herneming niet!
Tue 26 Nov ’24
-
Thu 28 Nov ’24

Aan het einde van het huidige Kunstenplan en op de drempel van nieuwe avonturen haalt Dood Paard Wie is er bang voor Virginia Woolf? weer van stal, waar het al een tijd heeft staan trappelen om nog eens naar buiten te mogen komen.

Deze succesvoorstelling, met Manja Topper als Martha en Kuno Bakker als George, werd gemaakt in 1994 en is sindsdien geregeld hernomen met steeds weer nieuwe gastspelers in de rollen van het jonge koppel Nick en Honey.

Tijdens deze drie unieke avonden in Frascati zijn de piepjonge Kes Bakker en Manizja Kouhestani te gast. Zij vertolken de jonge generatie die in de nachtelijke uren slachtoffer wordt van de kwaadaardigheid van het oudere koppel. Tijdens een in drank gedrenkte afterparty dienen zij als boksbal waarop George en Martha hun frustraties en hun gebrek aan erkenning en liefde afreageren.

Credits

tekst Edward Albee vertaling Gerard Reve met Manja Topper, Kuno Bakker, Kes Bakker en Manizja Kouhestani

Over Dood Paard

Toneelgezelschap Dood Paard werkt als een collectief. Het artistieke team bestaat uit de toneelspelers Manja Topper, Kuno Bakker en Tomer Pawlicki en technisch producenten Ramses van den Hurk en Michael Yallop. 

Dood Paard maakt voorstellingen op basis van uiteenlopende inspiratiebronnen: klassieke teksten, moderne klassiekers, nieuwe teksten, actuele thema’s. Het werk is eigenzinnig en open, rauw en filosofisch, humoristisch en pijnlijk, controversieel en bejubeld, uitzinnig en ingetogen.