A Very Last Song

Reza Mirabi
za 2 nov ’24 18:30
Met de taal van vogels worden persoonlijke, ecologische en sociaal-politieke verhalen verkend. 
za 2 nov ’24
18:30

Tijdens zijn residentie bij Frascati Producties werkt Reza Mirabi aan een nieuw project dat de werktitel A Very Last Song draagt. Op zaterdag 2 november wordt het werk getoond aan publiek. 

Het werkt begint met een video van een zingende vogel, de laatste van zijn soort. Deze vogel zingt voor een partner die nooit zal komen. 

In A Very Last Song staat de 12-eeuwse poëzie Mantiq ut-Tayr van Attar van Nishapur en de verhalen van de vogelspotters Mandy en Lara Sirdah in Gaza staan centraal, naast de vogelarts Nadeem Shehzad uit New Delhi. Door de taal van vogels wordt in A Very Last Song de persoonlijke, ecologische en sociaal-politieke verhalen verkend. 

  • Locatie: Studio 2, Nes 71
  • Bereikbaar per trap, niet rolstoeltoegankelijk
  • Taal: Engels

Over Reza Mirabi

Choreograaf, beeldend kunstenaar en storyteller Reza Mirabi betrekt in zijn kunst ecologische en sociaal-politieke projecten in Europa en de SWANA-regio. Met een diploma in Fine Arts van de Universiteit van Mumbai (2012) en een MA in Choreografie van DAS Choreography, Amsterdam (2021), is zijn werkpraktijk geworteld in de overtuiging dat elke plaats, elk wezen en elk materiaal inherent een verhaal vertelt. 

Reza zoekt naar verschillende vormen van luisteren als een manier om gesprekken aan te gaan met de (on)middellijke wereld—verbaal en non-verbaal, belichaamd en kosmisch—om ons te verweven in meer-dan-menselijke verhalen. Temidden van de ondraaglijke politieke, sociale, ecologische en psychologische ineenstorting van vandaag gaat Reza op zoek naar manieren en momenten waarop we elkaar kunnen herinneren aan het imaginaire.