© Mark Engelen

The City She Loves Me

WAT WE DOEN
di 25 feb ’25 - do 27 feb ’25
Rennen voor je leven.
di 25 feb ’25
-
do 27 feb ’25

Wat als je je overbodig voelt in de stad die je liefhebt, waarom zou je dan blijven? In The City She Loves Me staan jongeren voor de radicale keuze: blijf je vechten voor je plek, of is het beter om voorgoed te vertrekken?

In de voorstelling worden drie jongeren gevraagd mee te werken aan een film over hun waarde voor de stad. Al snel botsen hun frisse ideeën met de ervaring van de drie filmmakers. Wie heeft er gelijk? De jongeren met hun onbevangen blik, of de volwassenen met hun jarenlange kennis?

Met drie acteurs en de stemmen van de jongeren wisselt de voorstelling razendsnel tussen perspectieven en personages. De grens tussen fictie en realiteit vervaagt, en als publiek voel je de tijd dringen: hoe kan de stad haar jongeren terugwinnen?

Deze voorstelling laat zien hoe groot de kloof kan zijn tussen jong en oud, en hoe zeldzaam de échte gesprekken zijn die dat gat kunnen overbruggen. Terwijl de problemen voor jongeren zich opstapelen – van schooluitval tot woningnood – groeit de behoefte aan een dialoog die verder gaat dan aannames en vooroordelen.

The City She Loves Me combineert theater en (korte) film. Deze voorstelling volgt op Angry Young Men en So Far So Good, maar staat geheel op zichzelf.

Een avond vol confrontatie, humor en hoop, die laat zien hoe moeilijk het is om echt met elkaar in gesprek te gaan, maar ook hoe hard dat gesprek nodig is

Credits

tekst en regie Floris van Delft regieassistentie Sascha Dee Roth spel Mees Hilhorst, Urmie Plein en Laurien van Rijswijk decorontwerp Robin Vogel lichtontwerp Mike den Ottolander geluidsontwerp/muziek Floris van Bergeijk kostuumontwerp Lotte Goos technische productie en lichttechniek Remko van den Ende geluidstechniek Jaap Schledorn decorbouw Hein Drost productieleiding voorstelling Elise de Fooij productieleiding verdiepingsprogramma Kim van Beek projectcoördinatie Judith van Hemert coördinatie en begeleiding jongerenprogramma Rachid Benhammou marketing en communicatie Nicole Bettonviel, Marisa Santos da Cruz en Špela Semion foto campagnebeeld Mark Engelen ontwerp campagnebeeld Job Rompa video Vuzed zakelijke leiding Aziza Sbiti mede mogelijk gemaakt door Fonds Podiumkunsten, Gemeente Rotterdam, Stichting Volkskracht, VriendenLoterij Fonds en VSBfonds in samenwerking met Digital Playground, MBO Theaterschool, Stichting Maaszicht, Stichting Samen Ondernemend Leren (SOL), Theater Zuidplein, Theaterdelta Zuid-Holland, Open Rotterdam, Vakcollege De Hef en Vuzed met speciale dank aan de deelnemers van ons jongerenprogramma

Over WAT WE DOEN

WAT WE DOEN maakt uitdagende producties om het met mensen te hebben over de wereld om ons heen. Vaak doen zij dat met theater, maar ook met podcasts, stand up comedy en lezingen. Een WAT WE DOEN productie begint altijd bij een actueel maatschappelijk dilemma, dat samen met het publiek verder wordt uitgediept. De thema’s komen naast van henzelf, ook van hun maatschappelijke partners.

Bij elk thema kijken ze net even verder om de verschillende perspectieven te vinden. Regisseur Floris van Delft doet hierom samen met de redactie uitgebreid journalistiek onderzoek. De uiteindelijke voorstellingen zijn uniek door de combinatie van grondig onderzoek en hoogwaardig, meeslepend theater.