© Eva Roefs

Beginnings sep 2024: Double bill

Jelle Huizinga / Raygin Fullinck / Frascati Producties
do 26 sep ’24 - za 28 sep ’24
Theatraal onderzoek van nieuwe makers.
do 26 sep ’24
-
za 28 sep ’24

In Beginnings toont Frascati Producties het theatraal onderzoek van nieuwe makers. Na een maand werken presenteren Jelle Huizinga én Raygin Fullinck een eerste proeve tijdens een double bill van donderdag 26 t/m zaterdag 28 september.

Wegens persoonlijke omstandigheden van een van de acteurs moeten we voor donderdag 26 september het onderdeel van Raygin Fullinck: De kat is een hond helaas annuleren. Jelles deel REGRESSIE wordt wel gespeeld. Aanvang blijft 20:00 uur in Frascati 2.

De kat is een hond - Raygin Fullinck / Frascati Producties

na een tijdje viel het me gewoon op

dat als jij in een kamer in slaap viel, dat dat dan automatisch de slaapkamer werd ook als het eerst de woonkamer, de keuken of het balkon was- 

het werd dan gewoon de slaapkamer omdat jij erin sliep. 

Hoe verlegt een ontmoeting met een ander de grens van wat je kent? In De kat is een hond gaan twee mensen in verschillende situaties de dialoog aan. In taal, beweging en muziek. Het resultaat is soms grappig of confronterend, maar vaak ongemakkelijk. Hoeveel ruimte mag je nog innemen als de ander al alles heeft bepaald? Wat staat vast en wat is nog onzeker? Hoe leer je de stappen van de subtiele dans van verlangen en wederzijdse instemming?

Over Raygin Fullinck 

Raygin Fullinck studeerde in 2024 af aan de Regie Opleiding Amsterdam. Vanuit één enkele blik kunnen tientallen perspectieven naast elkaar bestaan, elk met hun eigen waarheid en waarde. Voor Raygin is theater een uitnodiging om die diversiteit aan gedachten te belichten en te omarmen. Om dit te kunnen creëren is de vertegenwoordiging van deze perspectieven belangrijk in het team waarmee hij werkt. 

REGRESSIE - Jelle Huizinga / Frascati Producties

Een teken, een signaal, een symptoom van iemands lijden. Een taal die ons vertelt over een toestand die begrepen dient te worden. Een strijd met zelfdestructieve behoeftes, gedachtes en gevoelens. Een zoektocht naar zacht zijn in een harde wereld vol adrenaline.

Jelle Huizinga onderzoekt door middel van tekst, beweging en geluid persoonlijke vragen rondom de angst om terug te vallen. Geïnspireerd door de muzikaliteit en de directheid van punk en rap duikt hij dieper in zijn lopende onderzoek naar transgressie in lichaam, geluid en tekst.

Deze performance bevat flitsende lichten en hard geluid. 

Over Jelle Huizinga

Jelle Huizinga (Zwolle, 2000) studeerde in 2024 af als performer aan de Toneelacademie in Maastricht. Hij groeide op met een liefde voor Nederlands talige Rap en Theater en is naar de Toneelschool gegaan om deze werelden met elkaar te verbinden. Op de Toneelschool is zijn interesse uitgebreid naar experimentele HipHop en Punk/Postpunk. Hierdoor geïnspireerd maakt hij muzikale performances waarin hij opzoek gaat naar kwetsbaarheid in een harde wereld vol adrenaline.

  • Dit is een double bill, het programma begint om 20:00 in Frascati 2.
  • REGRESSIE bevat flitsende lichten en hard geluid.
Onderdeel van

Credits

De kat is een hond
concept, maker
Raygin Fullinck schrijver, maker Bibi Roos speler, maker Daphne Jacquelien Masé speler, maker Dimithri Postma substitutie speler, maker Jelmer de Groot componist Jin Hoogerwerf 

REGRESSIE 

performance
Jelle Huizinga lichtontwerp Erasmus Mackenna muzikale begeleiding Boris de Klerk choreografische begeleiding Nico Pul

 

Gemeente Amsterdam NIEUW