De zaak Shell
-
Tue 27 Oct ’2020:00FrascatiFrascati 1
-
Wed 28 Oct ’2020:00FrascatiFrascati 1
-
Thu 29 Oct ’2020:00FrascatiFrascati 1
-
Fri 30 Oct ’2020:00FrascatiFrascati 1
-
Sat 31 Oct ’2020:00FrascatiFrascati 1
-
Tue 3 Nov ’2019:30FrascatiFrascati 1
-
Wed 4 Nov ’2019:30FrascatiFrascati 1
Credits
concept, tekst en spel Anoek Nuyens en Rebekka de Wit spel Nederland Jaap Spijkers, Janneke Remmers en Musia Mwankumi (stage) spel België Suzanne Grotenhuis, Peter van den Begin en Musia Mwankumi (stage) eindregie Erik Whien vormgeving Marloes en Wikke geluidsontwerp Christiaan Verbeek kostuum Fransje Christiaans dramaturgie en tekstbijdrage Freek Vielen beeld Studio Caro productie Frascati Producties / De Nwe Tijd met steun van Fonds 21, Prins Bernhard Cultuurfonds en de Vlaamse gemeenschap.
In de pers
"Een groot, beladen onderwerp toegankelijk gemaakt: De Zaak Shell doet het" ★★★★★ de Volkskrant
"In het theater moet je blijven luisteren, ook naar het perspectief van Shell" NRC
"De zaak Shell is een belangrijke voorstelling die door iedereen gezien moet worden, al is het maar om een beetje hoop te houden of te krijgen.' 'Ten slotte: Frascati Producties moet dus echt blijven: omdat zij een unieke positie innemen in het theaterlandschap, omdat zij een belangrijke rol spelen in de ontwikkeling van nieuw talent en om dit soort voorstellingen te kunnen maken; theater dat je van hoop vervuld de zaal doet uitgaan." Theaterkrant
"Theatermakers Anoek Nuyens en Rebekka de Wit willen de burger een stem geven in het klimaatdebat. Met hun voorstelling De zaak Shell nemen ze een voorschot op de rechtszaak van Milieudefensie tegen Shell." Lees hier de voorbeschouwing in de Volkskrant.
Over Anoek Nuyens en Rebekka de Wit
Anoek Nuyens en Rebekka de Wit maken sociaal bewogen, documentair theater. Het gesprek dat zij starten, strekt zich uit over verschillende maatschappelijke domeinen en podia: van politiek tot wetenschap, van feit tot fictie, van theater tot krant en internet. Bij Frascati Producties ontwikkelden zij het theaterproject Tenzij je een beter plan hebt (2017) waarin op zoek gegaan werd naar een manier om ons een wereld te verbeelden waar de mens niet meer de maat der dingen is. De voorstelling mondde uit in Tenzij je een beter plan hebt: De Rechtszaak (2018) over de mogelijkheid een rechtszaak aan te spannen om ons milieu te beschermen.