Under Construction DAG 1

Frascati Producties presenteert: Melisa Diktaş/ TG Gouden Bergen/ N.O.B./ Aline Olmos
Fri 8 Nov ’24 19:30
Met de Under Construction dagkaart kan je naar: dat wat ontembaar is, HOOP GEZOCHT, "Love You, Man" & A Origem do Futuro.
Fri 8 Nov ’24
19:30
  • Fri 8 Nov ’24
    19:30
    website /kassa

Tijdens deze editie van Under Construction kan je met een dagkaart genieten van een avondvullend programma. Je kunt naar drie voorstellingen van jonge makers en tussendoor kun je in het Frascati Café naar een installatie. De eerste voorstelling start om 19:30 in Frascati 2.

dat wat ontembaar is / Melisa Diktaş 

Een oneindig gevecht, gevochten door een ontembaar wezen in een bloemetjesjurk.

Onder begeleiding van de Dahul. De drum die de ondergrond doet bewegen. Gezamenlijk stampend op de grond, laten horen dat ze er was, er is en er altijd zal zijn. De onsterfelijkheid representeren. Zij die het bestaan vertegenwoordigd. We vieren, vechten, laten ons meevoeren en tegenhouden. We komen op, we geven door, we zijn bewust, onbewust, terwijl we het gevaar altijd in het vizier hebben en houden. De onderdrukten, verpakt in een lichaam. Wat als je elke dag wordt uitgeroeid, geëxecuteerd en onderdrukt? Hoe ziet iets eruit dat altijd in overlevingsmodus is?

Ervaar de kracht van overleving en expressie in dat wat ontembaar is van Melisa Diktaş. Een meeslepende voorstelling die de essentie van strijd, overleving en veerkracht belichaamt, verpakt in de ritmes van de Koerdische bewegingstaal.


HOOP GEZOCHT / TG Gouden Bergen

HOOP GEZOCHT is een komische muzikale voor­stel­ling over hoop en troost zoeken in tijden van chaos en crisis. Hoe zorg je ervoor dat je niet cynisch wordt? Hoe houdt je hoop als het er allemaal niet echt rooskleurig uitziet? Wat houdt je op de been? In deze theatervoorstelling, met muziek uit het Midden-Oosten, onderzoekt TG Gouden Bergen hoe zij vrolijk en luchtig blijven, wanneer er bar weinig te lachen valt.

Afgelopen zomer stonden zij met deze voorstelling op de Parade. En in november 2023  hebben zij vorig jaar de voorstelling Zand Erover getoond tijdens Under Construction.

Love You, Man /  Nabil Benkers en Saul Bargai (N.O.B.)

In Love You, Man, tonen Nabil Benkers en Saul Bargai (N.O.B.) een avondprogramma waarin zij, samen met verschillende makers, het man-zijn bevragen, bespreken en beschrijven. Het programma biedt een eigen blik op vragen zoals: Hoe heb ik lief, als man, in deze tijd? Hoe heb ik mezelf lief? Hoe heb ik mijn liefje lief? En hoe heb ik de wereld lief? Grote vragen die worden verkend door jongens die (pogen) mannen (te) worden. 

A Origem do Futuro (The Origin of the Future) / Aline Olmos

Tussen de bovengenoemde voorstellingen door zal in het Frascati Café een presentatie te zien zijn van Aline Olmos genaamd: A Origem do Futuro (The Origin of the Future). Een traditie en eeuwenoude praktijk van toekomstvoorspellingen die zijn oorsprong vindt in Brazilië en internationaal bekend is onder de term Lingereading. Door middel van de gedetailleerde observatie van ondergoed dat wordt gemarkeerd door de aanwezigheid van vaginale afscheiding, biedt deze praktijk een intieme lezing met een profetische waarde. A Origem do Futuro is gebaseerd op Once I Pulled Down My Underwear and I Saw a Woman With a Pipe, een work-in-progress voorstelling gepresenteerd als afstudeerproject voor een masteropleiding aan DAS Theater (2024). Voertaal van deze presentatie is Engels. 

 

Credits

Credits dat wat ontembaar is 
dramateurgie
Maarten van Hinte, coach Marjorie Boston, muziek Tom van Wee, licht en geluid Sieb Ten Haaf & Chun Shing

Credits HOOP GEZOCHT
concept & spel
Nina-Elisa Euson spel Yeliz Dogan & Stevanio Talea, muziek (Live) Onur Kaletas, sounddesign Ata Güner vormgeving Pluck Venema & Fidde Bakkerus choreografie Winston Arnon tekst dramaturgie Steff Geelen beeld dramaturgie Nilay Ceber

Credits  Love You, Man 
met dank aan Paco Bargai, Roy Kaneza, Ciro Martin, Max Pickkers, N.O.B. Productions

Credits  A Origem do Futuro 
concept, tekst en regie Aline Olmos Steler uitvoering Aline Olmos Steler en Billy Mullaney grafisch ontwerp Lilian Papini muziekcompositie Paula Mirhan dramaturgisch advies Carolina Nóbrega en Tetembua Dandara muziekcompositie Paula Mirhan uitvoeringen Aline Olmos Steler, Billy Mullaney, Laíza Dantas, Paula Mirhan, Tetembua Dandara decorontwerp Tetembua Dandara lichtontwerp Gabriele Souza video-ontwerp Laíza Dantas vertalingen: Carolina Nóbrega onderzoek Aline Olmos Steler, Billy Mullaney, Carolina Nóbrega, Laiza Dantas, Paula Mirhan en Tetembua Dandara extern oog Leandro Souza externe adviseurs Carolina Nóbrega, Marta Keil en Tetembua Dandara. docent DAS Marjorie Boston artistiek leider Ingrid Vranken