© Lonneke van der Palen

Hiernamaals

Doris Vervuurt & Lieke van der Vegt / Hollandse Luchten
Wed 30 Oct ’24 - Sat 2 Nov ’24
Wat als het hier op aarde ophoudt?
Wed 30 Oct ’24
-
Sat 2 Nov ’24

We gaan dood, dat is zeker. Maar wanneer het hier op aarde ophoudt, wat dan? Waar gaan we dan naartoe? Begint alles weer opnieuw of is het een definitief einde? Waren we hiervoor al ergens anders? En heb je ooit gevraagd wat je geliefde, je collega of je buurman denkt?

Ik hoop dat er niks meer is. Maar als er iets is, dan denk ik wel dat het iets leuks is.”  
- Jeanet

Anno 2024 hebben we toegang tot steeds meer perspectieven op grootse thema’s als de dood en wat er hierna met ons gebeurt. Toch lijken we hier in het dagelijks leven nauwelijks met elkaar over te praten. Wint een nuchtere blik op het hier en nu het van de fantasie over wat hier mogelijk na komt? Wat zouden we kunnen leren wanneer we vaker met elkaar in dialoog gaan over de dood en wat er daarna (niet) is?

 ”Gaat u dan naar een ster of iets dergelijks?" – Arjan

Met Hiernamaals brengen Doris Vervuurt en Lieke van der Vegt het gesprek over leven na de dood naar het theater. In een reeks ontmoetingen nemen ze je mee langs een uitwisseling van verschillende perspectieven, waarheden en verbeeldingen. Waar we in de buitenwereld zijn gestopt met (be)vragen, wil Hiernamaals je juist uitnodigen om het gesprek te beginnen en het voort te zetten, ook buiten de theaterzaal.

Dit is een droom, we zijn hier tijdelijk. Hierna begint het leven pas echt.” – Houriya

  • Première: do 31 oktober 20:00
  • Taal: Nederlands

Credits

concept Doris Vervuurt & Lieke van der Vegt regie Doris Vervuurt scenografie Lieke van der Vegt compositie, muziek Timon Persoon sounddesign Cas Samson artistieke begeleiding Quirine Racké & Helena Muskens productie Hollandse Luchten

Over de makers

Het werk van regisseur en theatermaker Doris Vervuurt balanceert op de grens tussen documentaire en magisch realisme, vaak op het spanningsveld tussen grote filosofische vragen en kleinmenselijke verhalen. Ze studeerde in 2021 af aan de regieopleiding van de Toneelacademie in Maastricht. Datzelfde jaar ontving ze de Nieuwe Makers regeling van Fonds Podiumkunsten en in 2022 de Henriëtte Hustinxprijs. 

Momenteel werkt Doris bij productiehuis Hollandse Luchten aan voorstellingen en installaties, vaak in samenwerking met kinderen en ouderen uit regio Alkmaar en Amsterdam. Hier maakte ze eerder de voorstelling Mensenkinderen (2023). Bij Frascati was Doris eerder te zien in NIETS / STEIN (2023), een theatraal onderzoek naar eindigheid met Caro Derkx bij Frascati Producties.

Performancekunstenaar en theatermaker Lieke van der Vegt werkt op de grens van ervaringstheater en beeldende kunst. Ze transformeert ruimtes met vorm, ritme en licht, vanuit het verlangen om haar publiek een virtuoze ervaring te geven. Hierbij zoekt ze naar een vertaling van onze authentieke, onversneden binnenwerelden en de magie die daar schuilt.

Lieke studeerde in 2020 af aan de Performance Opleiding van de Toneelacademie in Maastricht. Ze werkte de afgelopen jaren onder de vleugels van o.a. het Innovation:Lab van Theater Utrecht, DOX, Theatergroep De Jonge Honden, het Amsterdamse Bostheater, Zwolse Theaters, Makershuis VAKTOR en VIA ZUID. Ook vormt ze het collectief The Midnight Specials met Laila Claessen en Just van Bommel.

Doris Vervuurt in de pers

In diep ontroerend theater houden kinderen volwassenen een spiegel voor.” Theaterkrant over Mensenkinderen