Myrte Siebinga zoekt een kamer

De Warme Winkel
Tue 5 Mar ’24 - Tue 9 Apr ’24
Tijdens een felle satirische woongroep-hospiteeravond wervelen we door perspectieven en opties in een wereld waarin ruimte schaars is geworden.
Tue 5 Mar ’24
-
Tue 9 Apr ’24

Hoi hoi, ik ben Myrte Siebinga (24) en zoek een kamer (of appartement ). Het liefst niet kleiner dan 12m2, een beetje in het centrum en met een hoog plafond . Mijn budget is +/- €850,-. Ik ben gezellig, netjes, rustig (binnenshuis tenminste ) en net afgestudeerd. Iets kopen zit er de aankomende 600 jaar niet in ben ik bang . Weet je iets of ken je iemand? Sms me op +3197010255885. De gouden tip krijgt een leven lang vrijkaartjes.

Tijdens een felle satirische hospiteeravond bij een woongroep wervelen we door perspectieven, uitwassen en opties in een wereld waarin ruimte schaars is geworden. Woonruimte, stikstofruimte, ademruimte, bewegingsruimte. Ruimte opeisen, ruimte delen en het verlangen naar bewoonbare planeten…

Of Myrte een kamer vindt is nog maar de vraag, maar de onovertroffen theatergroep De Warme Winkel staat borg voor een verrassende avond. 

Credits

woongroep Marius Mensink, Mirthe Labree hospitant Myrte Siebinga co-regie Vincent Rietveld en Bianca van der Schoot concept en tekst Vincent Rietveld licht André Pronk kostuumsadvies Bernadette Corstens  tekstadvies Joachim Robbrecht muziek Gerry Arling en Jornt Jan Bras techniek Jornt Jan bras coproductie Grand Theatre Groningen campagnebeeld Lonneke van der Palen

In de pers

"Uit de hand gierende twistgesprekken rond nietsontziend misbruik van de woningnood" Theaterkrant

"In Myrte Siebinga zoekt een kamer giet collectief De Warme Winkel de excessen van de nijpende woningnood in de lekker kolderieke vorm van een bizarre hospiteersessie." NRC

Over De Warme Winkel

De Warme Winkel maakt nationaal en internationaal furore met geestige, brutale en intelligente voorstellingen over de meest uiteenlopende thema’s.

Zo plagieerden zij integraal Café Müller van Pina Bausch in De Warme Winkel speelt De Warme Winkel, rekenden ze af met het repertoiretoneel tijdens een voorstelling van Ivo van Hove in Achterkant, gooiden ze hoge ogen met hun trilogie over overbevolking, zetten ze het (seksuele) identiteitsdebat op scherp in Lady Chatterley’s Lover en verpulverden ze bezoekersrecords in het Amsterdamse Bostheater met De Drie Musketiers. 

Van die laatste verscheen eind 2021 de gelijknamige -maar radicaal bewerkte- speelfilm i.s.m. BNNVARA en filmregisseur Sam de Jong. In seizoen 2021/2022 tourden ze door Nederland en België met de voorstelling Een oprechte ode aan de Ironie, waarin ze het podium deelden met reality-tv-sterren uit o.a. Temptation Island.