Radio Van Deyssel #2: Wat we vieren

Hanna Timmers / Frascati Producties i.s.m Rochdale
za 15 dec ’18 en zo 16 dec ’18
Theater over een buurt in verandering
za 15 dec ’18
en
zo 16 dec ’18

Theater over een buurt in verandering

De Lodewijk van Deysselbuurt gaat op de schop. De buurt in Amsterdam Nieuw-West met honderden verschillende bewoners krijgt, na jaren wachten, eindelijk een make-over. Tien jaar in de steigers. Bewoners raken op drift. Het ene verhaal komt boven drijven, terwijl het andere verloren dreigt te gaan met de sloophamer. Dit is het moment om je oren open te zetten.

Met hun tot theaterstudio verbouwde winkelpand als basis, gaan theatermaker Hanna Timmers en social designer Luca van Slagmaat daarom een jaar lang op zoek naar de onvertelde verhalen van deze buurt. Iedere aflevering een ander thema, met andere gasten uit de Lodewijk van Deysselbuurt en daar buiten. 

Deel 2 van Radio Van Deyssel gaat over wat we vieren: een verjaardag, kerst, het suikerfeest of Holi. Over wat we samen vieren en wat je stiekem in je eentje viert als niemand kijkt. Samen met jonge en oudere buurtbewoners zet Radio van Deyssel in december het pand aan de Lodewijk van Deysselstraat 91 voor even in een feestelijk licht. 

STARTLOCATIE
Buurtpunt de Leeuw, Burgemeester van Leeuwenlaan 63, Amsterdam (om de hoek van de Lodewijk van Deysselstraat). Let op! De voorstelling gaat op deze locatie van start. Vanaf een uur voor aanvang kun je hier je gereserveerde tickets afhalen. Er is gratis koffie & thee.

SPEELLOCATIE
Lodewijk van Deysselstraat 91, Amsterdam

Onderdeel van

Credits

regie Hanna Timmers social design Luca van Slagmaat spel Ellik Bargai, Sam Ghilane i.s.m. Danaë, Genairey, Joost, Justice, Mudassir, Sonny techniek Tom Brinkkemper productie Saskia Reynolds in samenwerking met Rochdale met dank aan het Van Eesterenmuseum, Jasmin Šporer, Bakkerij de Eenvoud, Peik en alle broodbakkers, Ria, Farida en haar familie, Peter, Jaap en Medhat.

De (on)vertelde stad

Radio van Deyssel maakt deel uit van de programmalijn De (on)vertelde stad, gericht op de ontwikkeling van theater over de stad, mét de stad. De (on)vertelde stad ontgint de nog onbekende verhalen van Amsterdam. Het bevraagt, onthult en verbeeldt, en schrijft zo de gedeelde verhalen voor een verdeelde stad. Want een van de grootste uitdagingen voor de stad anno nu is om opnieuw vorm en inhoud te geven aan het samenzijn. Wat zijn de verschillende gemeenschappen en op welke manier zijn ze verbonden of geïsoleerd? De stad vormt een vat van stemmen en perspectieven die we via het theater publiekelijk maken. Lees meer