Yves Saint Laurent

di 17 december t/m za 11 januari

Yves Saint Laurent

Florian Myjer / Frascati Producties in coproductie met De Warme Winkel

theater

Over

De 17-jarige Yves Saint Laurent is zoekende: hij heeft een gecompliceerde verhouding met seksualiteit en voelt zich vaak eenzaam. Als hij als ontwerper bij Dior wordt gevraagd, staat hij voor de keuze of hij zijn gevoel voor sensualiteit inderdaad niet beter in kunst kan omzetten.

tekst, concept, spel Florian Myjer eindregie Ward Weemhoff geluid Jelle Hoekstra productie Frascati Producties coproductie De Warme Winkel

Nog voor hij naar de Toneelacademie Maastricht ging, speelde Florian Myjer (1992) bij Frascati Producties in o.a. Piece (2011, regie Nicole Beutler). Direct na zijn afstuderen maakte hij Oliver (2017, eindregie Ward Weemhoff) een persoonlijke solo over het verlangen om deelgenoot te zijn van een wereld waarin beschaving, schoonheid en traditie nog op waarde worden geschat. De voorstelling won de Theater aan Zee/De Grote Post Residentieprijs. Daarna volgde Regina Rex (Frascati Producties, 2018), een persoonlijk monument van twee royaltywatchers die hun liefde voor koningshuizen volledig uitleven (2018, i.s.m. Yela de Koning, eindregie Mara van Vlijmen). De voorstelling werd genomineerd voor de BNG Bank Theaterprijs 2018. In mei 2019 maakte hij samen met Kim Karssen Oorlog en Vrede (Frascati Producties, 2019). Daarnaast werkte Florian Myjer bij De Warme Winkel mee aan o.a. Gesualdo en Een oprechte ode aan de ironie. Vanaf 2021 treedt Florian Myjer officieel toe tot het collectief van De Warme Winkel. In Myjers werk viert de verbeelding hoogtij en staan non-conformiteit en de zoektocht naar identiteit centraal. Zich verliezend in onmogelijke verlangens en fantaserend over een glorieuze wereld-die-zou-kunnen-zijn bouwt Myjer fijnzinnige spiegelpaleizen waarin beschaving en schoonheid om voorrang vechten met hardheid en het slijk der menselijke ziel.

'Het is een elitaire snotneus, maar wel een heel leuke’ de Volkskrant over Florian Myjer
Intelligente en tintelende Tolstoj’★★★★★ Trouw over Oorlog en Vrede
‘Hulde (…) Flamboyant spel van Florian Myjer en Kim Karssen in onstuimige bewerking’ ★★★★ NRC over Oorlog en Vrede
‘Een joyeus en vaardig theaterfeestje’ de Volkskrant over Oorlog en Vrede

Makers

€15 /€11,50
Frascati 3
Tickets online €1 goedkoper