Wholesale Destruction

Wholesale Destruction

Zarah Bracht / Productiehuis Theater Rotterdam

performance

Over

Een groep jonge mensen in een Westerse samenleving geniet van alle privileges die de vrijheid en welvaart hun oplevert, in het volle bewustzijn dat hun wereld gebouwd is op leugens en hebzucht.

Hun gedrag gaat ten koste van andere mensen en de planeet, dat weten ze, en dus stoppen zij dit bewustzijn zo ver mogelijk weg: smile and wave.
Wanneer de apocalyps die zij zelf veroorzaakten in de woonkamer staat, weten zij zich geen houding te geven. Hoe erg moet het worden, voordat we eindelijk in actie komen?

regie Zarah Bracht spel Rosa van Leeuwen, Dennis Tiecken, Tomer Pawlicki en Katelijne Beukema dramaturgie Anne Brammen (Berlijn) scenografie Liesje Knobel licht Hendrik Walther muziek Ata Güner productie Productiehuis Theater Rotterdam technische productie Aram Visser & Liedwij Eggels productieleiding Nynkne Joustra

Zarah Bracht (Hamburg, 1990) studeerde in 2016 af aan de regieopleiding in Amsterdam. Ze ontwikkelde een theatertaal die gebaseerd is op beeld en beweging en gebruikt tekst eerder als toevoeging dan als uitgangspunt.

Makers

Zarah Bracht (1990, Hamburg) is in 2016 afgestudeerd aan de Regieopleiding in Amsterdam. Tijdens haar studie ontdekte ze haar liefde voor hedendaagse dans en mime. Ze ontwikkelde een theatertaal die gebaseerd is op beeld en beweging en gebruikt tekst eerder als toevoeging dan als uitgangspunt. Door de toeschouwer met haar werk mee te nemen op ontdekkingsreis in zijn of haar eigen verbeeldingswereld, wil zij de kijker actief betrekken bij het onderwerp van de voorstelling en de betekenis ervan. In het verleden was Zarah regieassistent bij diverse producties van Thalia Theater Hamburg, Deutsches Theater Berlin, en recent bij Dorian Gray van Ulrike Quade Company. Ook liep zij stage bij Peter Sellars' Only the Sound Remains van De Nationale Opera in Amsterdam

Eerder werk van haar was te zien in Frascati (Change Position) en bij het Atelier Oerol en Over het IJ (You in Wonderland). Wholesale Destruction is Zarah’s eerste productie in Productiehuis Theater Rotterdam.

75 minuten