We shall return

za 03 & za 03 oktober

We shall return

Rohiet Tjon Poen Gie / Bijlmer Parktheater

language no problem
dans

Over

Who are we? Where did we come from? What connects us to each other? Where do we go from here? A search to find our identity. A glimpse in to our history. A tribute to our ancestors.

De dansvoorstelling We Shall Return, is een cross-over tussen Hip Hop en hedendaagse dans gecombineerd met andere disciplines als acrobatiek en martial arts. Drie mannelijke dansers met roots in Vietnam, Angola en India vertellen hun persoonlijk verhaal. Individueel, maar ook als groep. Met als fundament de cultuur en geschiedenis van de dansers zelf en van de landen die ze representeren.

'Wij zijn alle drie sterk verbonden met het onderwerp kolonisatie omdat de landen waar wij vandaan komen in het verleden gekolonialiseerd zijn geweest. Ik denk dat dit voor iedereen een pijnlijk en beschamend onderwerp in onze geschiedenis is, zowel aan de kant van de onderdrukten als van de onderdrukkers. Wij dealen ieder op een eigen manier nog dagelijks met de gevolgen. Wat wij willen is vooral gelijkwaardig en respectvol behandeld worden. Daarom werk ik met beelden die in mij opkomen bij het onderwerp kolonisatie. Denk aan oorlog, onderdrukking, integratie, hoop en vrijheid,' aldus Rohiet.

Rohiet Tjon Poen Gie, geboren en getogen in Suriname, noemt zichzelf een ‘een selfmade’ experimentele urban danser en is internationaal bekend om zijn eigen stijl. De basis is breaking en popping, maar Tjon Poen Gie laat zich vooral ook door andere invloeden inspireren. Op dit moment volgt hij het Jonge Makerstraject van het Bijlmer Parktheater.

choreografie Rohiet Tjon Poen Gie dans Alison Duarte, Tom Pham, Rohiet Tjon Poen Gie met dank aan Bijlmer Parktheater

€ 13 / €9,50
Frascati 4 / 30 minuten