Voor de Ramp

di 13 t/m za 17 oktober

Voor de Ramp

Studio Danish Blue

theater

Over

Drie wereldleiders schuilen in een bunker. Boven hun hoofd speelt zich een crisis af van extreme hitte, kernwapens en ziektes. Ze zitten vast. Met elkaar en één telefoon, de verbinding naar de huilende wereld boven hun kruin. Het is aan hen om het tij te keren. Verzinnen ze een oplossing, of lopen ze schouderophalend hun eigen graf in?

Project T. / Voor de Ramp is een horrorklucht over drie politieke figuren die het fundamenteel met elkaar oneens zijn. Opgesloten raken ze onvermijdelijk in conflict met zichzelf. Wat te doen? Zelfmoord plegen? Wachten? Want wat is een leider zonder publiek, zonder een leger of een toekomst om voor te vechten? Wanhopig proberen ze nog een laatste keer de macht te grijpen. Misschien zijn zij wel de laatste mensen. De hekkensluiters van de menselijke diersoort.

concept en tekst Studio Danish Blue spel Babette Engels, Yannick Greweldinger en Jordy Vogelzang coproducenten Frascati Producties, Productiehuis Theater Rotterdam met steun van Prins Bernhard Cultuurfonds. 
 
Over Project T.
Project T. (2020-2022) is een reeks kunstwerken waarin Studio Danish Blue zich verhoudt tot het antropoceen. Het gezelschap wil van dit tijdperk, waarin het aardse klimaat en de atmosfeer de gevolgen ondervinden van menselijke activiteit, laten zien hoe de mens ongewild zijn eigen ondergang creëert. Thema’s als kernenergie, klimaatangst en het politieke circus daar omheen worden in deze reeks nader onderzocht. Project T. bestaat uit vier werken: de reisdocumentaire Vervreemdingszone , de fictiepodcast Verboden Mos en de theatervoorstellingen Voor de Ramp en Na de Ramp .
 

Makers

Studio Danish Blue
Studio Danish Blue is de naam van kunstenaarsduo Babette Engels en Jordy Vogelzang. In 2017 studeerden beide af aan de Amsterdamse Toneelschool. Al tijdens hun studie maakten ze samen voorstellingen, waaronder hun afstudeervoorstelling De Vier Laatste Dingen in samenwerking met regisseur Johan Simons.
 
Direct hierna volgde Onkenbaar geproduceerd door Frascati Amsterdam (Fraslab). In 2018 ontving de Studio de 3Packagedeal van het AFK; een stimuleringsbeurs voor jong talent. In datzelfde jaar werd de installatie Mens op Stok getoond tijdens het Welcome to our Guesthouse Festival van Productiehuis Theater Rotterdam. In opdracht van datzelfde productiehuis maakte de Studio in 2019 de theatervoorstelling Wrakstuk in drie variaties: open lucht, locatietheater en monoloog.
 
In 2020 maakten ze de korte film Helios onder Productiehuis Theater Rotterdam. Naast de voorstelling Folie à Deux op het Fringe Festival, zal dit jaar ook de voorstelling Voor de Ramp verschijnen (gecoproduceerd door Frascati Producties en Productiehuis Rotterdam). De komende twee jaar maakt de Studio werken in een reeks genaamd Project T. waarbij ze werken rond het antropoceen: het tijdperk waarin het aardse klimaat en de atmosfeer de gevolgen ondervinden van menselijke activiteit, waarin genadeloos duidelijk wordt hoe de mens ongewild zijn eigen ondergang creëert.
 
€15 /€10
Frascati 2