Vaudeville Festival: Plays to please you everyday

di 18 augustus t/m wo 30 september

Vaudeville Festival: Plays to please you everyday

De Theatertroep

theater

Over

 

De Theatertroep maakt al jaren Vaudeville-voorstellingen vol korte scènes, sketches, slapstick, liedjes en dansjes. Deze zomer presenteert de Theatertroep een exclusief en inclusief programma waarmee zij 10 dagen lang Frascati 4 overneemt met een eigen festival. Een festival met plays to please you everyday. Elke dag worden drie verschillende stukken gespeeld. Stukken die op hun eigen wijze reageren op wat zich buiten afspeelt.

De drie verschillende stukken zijn: 

16:00 uur Moord op kale man, geschreven door Don Duyns. Een klucht-tragedie over een seriemoordenaar die met de jaarwisseling toeslaat. Wie heeft het gedaan, waarom, waar en met wie? Moord op Kale man wordt samen gespeeld met een bewerking van het stuk De Kale Zangeres van Ionesco. Een absurdistisch tafereel over sociale omgangsvormen en de leegheid van etiketten en taal.

19:30 uur De Rhinoceros van Ionesco, eveneens een absurdistisch stuk. Het speelt zich af in een dorp waar alle mensen langzaam veranderen in Rhinocerossen. De neushoorn “ziekte” grijpt langzaam om zich heen. Aangevuld met De Epidemie van Ionesco, dat hij 50 jaar geleden schreef en vandaag de dag bijzonder herkenbaar is.

21:30 uur De Bomen, Het Bos is een montagevoorstelling gebaseerd op Shakespeare’s As you like it. Hierin wordt een groep mensen verbannen naar het bos. Een parade van vreemde en absurde figuren passeren, filosoferen en fileren de dingen. Met teksten van o.a. van onder andere Shakespeare, Fry and Laury, Monty Python, Symborzka, Noël Coward e.a.

De Theatertroep speelt wederom, weer of geen weer. Omdat het kan, mag en moet. Met zonder te veel risico. Stuk voor stuk voor stuk. Om alles in te halen, op te halen. Zonder het onzichtbare gevaar te ontkennen, miskennen, verkennen. Kom langs op veilige afstand met de nodige maatregelen. Omdat het moet en weer mag ondanks alles, dankzij alles. Buiten is het guur, binnen staat de ventilatie op de hoogste stand. We spelen alle stukken stuk. Kom kijken naar Moord op kale man van Don Duyns, De Kale zangeres, Rhinoceros van Ionesco, en De Bomen, Het Bos: een montage van teksten die ons bevallen.

De Theatertroep is een collectief van acht jonge acteurs die in de afgelopen tien jaar hebben bewezen meesters te zijn in het Vaudeville-genre. Dit doet zij onder het motto ‘lat omhoog, drempel omlaag.’ Op dit moment zijn zij het enige gezelschap in Nederland dat professioneel werkzaam is in dit genre.

'De Theatertroep geeft in Vaudeville de toeschouwer precies wat hij soms nodig heeft: onbedaarlijk lachen om een klucht met deuren, pruiken, instortende decorstukken en andere meligheid. In dit geval slim verpakt in een mooie raamvertelling en bovendien perfect uitgevoerd. De Theatertroep heeft zich gespecialiseerd in deze theatervorm van klassieke vaudeville en cabareteske theatershows.' de Volkskrant

'In vrolijke chaos worden steeds wisselende sketches gespeeld die niet alleen vermakelijk zijn, maar ook nog eens een serieuze ondertoon hebben.' de Telegraaf

spel en enscenering Rosa Asbreuk. Patrick Duijtshoff, Cas van Eldonk, Kyrian Esser, Elisabeth ten Have, Timo Huijzendveld, Jordi Möllering, Nicoline Raatgever, Emma Remmelts, Jochum Veenstra, Justin van der Veen, Roos Visser

Makers

De Theatertroep is een collectief van toneelspelers dat zich de afgelopen jaren heeft toegespitst op het herintroduceren en heruitvinden van de Vaudeville-theatervorm. Vaudeville komt van voix de ville in de betekenis van: 'stem van het volk'. Het is van oudsher een doorlopend programma van korte actuele voorstellingen dat verschillende kunstdiscipline’s integreert. De naam vat samen wat de Theatertroep wil: een kunstbeleving aanbieden die voor iedereen toegankelijk is en die verder reikt dan een specifieke voorstelling, dan een boodschap of moraal, dan zuiver technisch vernuft.

We maken grenzeloos toneel, naar het voorbeeld van Shakespeare’s Globe-theater. Toneel voor alle lagen van de samenleving, wars van elke scheiding tussen klassiek en modern toneel, tussen volksvermaak en intellectualiteit, tussen komedie en tragedie.

 

 

€15 / €11,50
Frascati 4