BAKFIETS

za 03 & za 03 oktober

BAKFIETS

Robbie Wallin / Podium Mozaïek

theater

Over

onderdeel van Town Tales: 3 daags programma met jong Amsterdams talent
 
 
Een flitsende, grappige en kwetsbare show over maatschappelijke onderwerpen als racisme, gentrificatie, politiegeweld en politiek.
 

Hebben jullie oost bekeken? Oost was vroeger de getto net als west. Oost en west de getto? Nou, ik ga in de getto even een large bio flat white tripple shot arabica boon uit Ecuador drinken onder het genot van een gluten vrije bananen noten cake... Zonder cashew... daar ben ik allergisch voor.

Ajax, de rode ramen, de toko op de hoek en het Leidseplein. Amsterdam, de stad waar ik als straatschoffie een appel jatte van de Dapper markt. De stad die verandert... Het wordt te duur, dure huizen, dure winkels. Marko`s groentewinkel in geruild voor een souvenirshop en ook eigenaar Mohammed van snackbar het t`Eefje wordt opgejaagd. Vechtend tegen de onverslaanbare Nutella shops... en dan te bedenken dat hij diezelfde nutella smeert op het broodje van zijn zoon. Amsterdam verandert. Toch?

Met BAKFIETS neemt Robbie je mee naar zijn Amsterdam. Hoe we nu ‘helm op de scooter, scooter op de weg omdat fietsers gevaar lopen’ en straks ‘helm op de fiets, fiets op de weg omdat voetgangers gevaar lopen.’ Verhalen van een jongen die altijd op zoek is naar avontuur, en hierdoor onder ogen moest komen dat vrienden met een Arabisch uiterlijk daar minder makkelijk mee wegkomen. Verhalen over racisme in je omgeving en hoe je daar als witte jongen mee omgaat. Hoe ik ben opgegroeid in Zuid, naar school ging in de Bijlmer, verliefd werd naast het Oosterpark, inmiddels vijf jaar in Oud-West woon, en mijn vader nog steeds vindt dat ik geen Amsterdammer ben omdat mijn moeder uit Maastricht komt.

spel Robbie Wallin regie Soufiane Moussouli fotografie Tim Hillege

Makers

Robbie Wallin is een Amsterdamse theatermaker en acteur. Na verschillende junior producties te hebben gespeeld te hebben, deed hij auditie voor DOX. Daar heeft hij een jaar gespeeld in de voorstelling “THINK!” onder regie van Marjan Barlage & Sassan Saghar Yaghmai. Na zijn periode bij DOX, kwam hij terecht bij Lost Project. Hier speelde hij in de voorstellingen “Man Down” en “The World Is Yours.” Daarnaast was hij de gehele zomer te zien in de voorstelling “Robin Hood” in het Amsterdamse Bos, een productie van Het Kleine Theater i.s.m. Het Amsterdamse Bostheater. Afgelopen jaar is hij begonnen aan de 2-jarige theater docent/maak opleiding aan de toneelschool van Amsterdam. Verder geeft hij les op de JTSZO, is Zaanse mayonaise zijn favoriet en gelooft hij in een Champions League winst voor Ajax. Met de solo BAKFIETS debuteerde hij als solist op Rrreuring. Hier maakte en schreef Robbie zijn eerste show onder regie van Soufiane Moussouli.

€13 / €9,50
Frascati 2 / 45 minuten