Spoken Stories

vr 02 oktober

Spoken Stories

Fouad Lakbir, Luan Buleshkaj, Soufiane Moussouli / Podium Mozaïek

spoken word

Over

onderdeel van Town Tales: 3 daags programma met jong Amsterdams talent 

Een hyperactueel verslag uit het hart van Bos & Lommer

Spoken Stories is een unieke LIVE avond in Frascati, met ongehoorde verhalen uit het veranderende Amsterdamse stadsdeel Bos & Lommer. Woordkunstenaars Fouad Lakbir, Luan Buleshkaj & Soufiane Moussouli nodigen een aantal verwante woordkunstenaars en storytellers uit om vanavond het podium met hen te delen. Allen lieten zich beïnvloeden door het Bos & Lommer van nu: Wat is mijn plek? Heb ik nog grip op mijn wijk? Op de stad?

De woordkunstenaars en storytellers dragen rauw en on the spot gemaakt werk voor. Niemand weet van elkaar wat ze brengen en op de avond zelf komen alle verhalen samen tot één tijdsbeeld over het Amsterdam van vrijdag 2 oktober 2020.

Spoken Stories een woordkunstplatform dat onvertelde verhalen vertelt uit Amsterdam, in de vorm van spoken word, storytelling & muziek. Een initiatief van storyteller Fouad Lakbir, spoken word-artiest Luan Buleshkaj en theatermaker Soufiane Moussouli. Met Spoken Stories willen zij verbindingen leggen tussen allerlei soorten Amsterdammers.

Fouad Lakbir (1990) is geboren en getogen in de Kolenkitbuurt in Bos & Lommer. Hij is naast verhalenverteller ook cultureel ondernemer en verhalentrainer. Zo gaf Fouad verhaaltrainingen in o.a. Marokko, Palestina, Albanië, Macedonië, Estland, Engeland en Kosovo. Fouad heeft een BA in Informatica, maar tegenwoordig werkt hij voornamelijk in de maatschappelijke en culturele sector. Vanuit zijn werk gebruikt hij verschillende kunstvormen om creativiteit te stimuleren en de vaardigheden van jongeren te ontwikkelen, meestal middels Storytelling en fotografie.

Luan Buleshkaj (ook wel bekend als L-Deep) is een Amsterdammer met Kosovaars-Albanese wortels, geboren en getogen in Bos & Lommer. Luan is woordkunstenaar in de breedste zin van het woord. In zijn spoken word kunst spelen opgroeien in Amsterdam-West met een alleenstaande moeder, de oorlog in Kosovo, mannelijke kwetsbaarheid, multiculturaliteit en vriendschap een belangrijke rol.  Luan was voorheen voetbalmanager en maakte daarnaast naam als battlerapper (L-Deep) bij het platform Punchout Battles. Sinds Luan zijn entree maakte in de poëziewereld stond hij al op vele gerenommeerde podia in Nederland.

Soufiane Moussouli (1990) is theatermaker, acteur, comedian en verhalenverteller, geboren en getogen in Lelystad. Soufiane is autodidact en leerde het theatervak bij jongerentheatergroep DEGASTEN in Amsterdam West. Hij heeft als theatermaker inmiddels drie succesvolle solovoorstellingen i.s.m. Podium Mozaiek op zijn naam staan: Marokkanen huilen niet, Gelukszoeker en Volgensmij ben ik een Jood. In al zijn werk combineert Soufiane storytelling met theater, middels een geheel eigen stijl waarin hij maatschappelijke vraagstukken op een humoristische manier voorschotelt aan het publiek. Sinds 2020 is Soufiane ook verbonden aan kunstcollectief BLACK SHEEP CAN FLY van Saman Amini en Nima Mohaghegh.

€13 / €9,50
Frascati 1 / 60 minuten