Double bill: DUALIDAD & HET KOMISCH DUO SPEELT: DE LES

do 29 oktober

Double bill: DUALIDAD & HET KOMISCH DUO SPEELT: DE LES

Dahiana Candelo - Toneelacademie Maastricht Performance & Ilse Geilen / Sebastián Mrkvica - ArtEZ

 

Over

DUALIDAD - DAHIANA CANDELO -Toneelacademie Maastricht Performance  

Ben jij klaar voor het Nederlands palet anno nu? Waarin kleuren mengen. Kleuren vloeken. En nieuwe kleuren ontstaan, misschien? 
In DUALIDAD neemt Dahiana het penceel over van Frida Kahlo. In de vorm van een tentoonstelling krijgt u een inkijk in het leven van een “dubbele nationaliteiter”. 
Persoonlijke teksten worden vermengd met dagboekfragmenten van Frida. Onder begeleiding van gitarist Francisco Chaves schetst Dahiana een zoektocht van Latijns-Amerika naar het Westen, van dualiteit naar eenheid.

spel, tekst en concept Dahiana Candelo gitarist Francisco Chaves coaching Bijlmer Parktheater met dank aan Lila Payens, Silke van Kamp en Evalinde Lammers


HET KOMISCH DUO SPEELT: DE LES - ILSE GEILEN & SEBASTIAN MRKVICA ArtEZ Acteur 

Ilse Geilen en Sebasan Mrkvicka van de ArtEZ Toneelschool spelen hun afstudeervoorstelling De Les. Een absurdissch toneelstuk van Eugene Ionesco uit 1953 over macht, waarheidsvorming en prestaedruk dat nog steeds actueel is. Een leerling komt bij een professor thuis, omdat ze succesvol uit wil blinken op alle vlakken. De professor onderwijst haar en de studente blijkt een uitmuntende leerling te zijn. Als ze toch een fout maakt, komt de ware aard van de professor naar boven. Betekent de machtswellust van de leraar het einde van de leerling?

En is dit duo zelf eigenlijk bestand tegen de waarheid die hen opgelegd wordt? Kunnen ze omgaan met de prestatiedruk die komt kijken bij het maken van een afstudeervoorstelling? Wordt dit het begin van een succesvolle carrière of gaan ze roemloos ten onder?

Benieuwd naar de ontknoping? Kom kijken en oordeel zelf!

spel & concept Sebasán Mrkvicka, Ilse Geilen regie & concept Jessie L'Herminez muziek Mike Meurs lichtontwerp Erasmus Mackenna productie Jan Smeets marketing Sebasán Mrkvicka, Ilse Geilen fotografie Marjolein Annegarn marketingbegeleiding Sanne van Slooten technische begeleiding Ed Smit met dank aan ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten, ArtEZ Toneelschool, Ernst Braches

 

Makers

Over Dahiana
Dahiana is een net afgestudeerde actrice. Een kleine passievolle vrouw met een grote afkeer voor onrecht, eerlijk tot het onwaarschijnlijke en leergierig tot het irritant wordt.

“Mijn werk is de meest openhartige uitdrukken van mezelf” – Dahiana Candelo


Over Ilse en Sebastian
Wij zijn het Komische Duo, bestaande uit: Sebastian Mrkvicka (1997) en Ilse Geilen (1996). Dit jaar zijn we afgestudeerd aan de Arnhemse Toneelschool (ArtEZ). Tijdens onze opleiding hebben we ondervonden dat we een gedeelde liefde hebben voor komedie in combinatie met (fysiek) grotesk spel.

Naast de gedeelde liefde, delen wij ook een interesse in elkaars sterke punten. Zoals Sebastian die door middel van deze samenwerking meer wilde leren van Ilse haar sterke tekstbehandeling en stemmogelijkheden, en idem voor Ilse die meer van Sebastian zijn krachtige fysieke vertaling van spel en zijn fysieke mogelijkheden wilde leren. We besloten onze krachten (en zwaktes) te bundelen en onze gedeelde liefde werkelijkheid te maken. Uiteindelijk resulteerde dit in de tragikomische voorstelling

Het Komische Duo speelt: De Les. Een kers op de taart van onze glansrijke ArtEZ periode, en ongetwijfeld een mooi begin van onze geweldige carrière!

€15 / €10
Frascati 4