60 in Real Time

60 in Real Time

Amos Ben-Tal / OFFprojects in coproductie met ICK Amsterdam

language no problem
dans

Over

60 in Real Time is een intieme avond waarin dans, live muziek, gesprek en reflectie op het begrip tijd samengaan. De voorstelling is een logisch vervolg op 60, de dansvoorstelling over het - door mensen gecreëerde - begrip tijd, die door de Corona crisis abrupt tot een einde kwam. Met nieuwe ervaringen, gevoelens en verwachtingen over wat tijd is, ontleden choreograaf Amos Ben-Tal en de indrukwekkende dansers de oorspronkelijke scènes en dansen deze opnieuw. Inspiratiebronnen worden gedeeld en Amos speelt de, door hem gecomponeerde, muziek live.
Met elke avond een speciale gast uit de wetenschap die vanuit zijn of haar vakgebied vertelt over tijd. Door middel van prikkelende vragen wordt het publiek aangemoedigd met elkaar en met de dansers te reflecteren over wat tijdsperceptie is.

De gasten:
20 oct: Dr. Camila Correa, natuurkundige aan de Universiteit van Amsterdam. Camila zal de laatste wetenschappelijke inzichten met betrekking tot tijd met ons delen. 
21 oct: Suzan Tunca. Suzan is bezig met haar PhD artistiek onderzoek aan de Universiteit van Leiden, en werkt als onderzoeker bij ICK Amsterdam.  

OFFprojects is een collectief van voormalig dansers van het Nederlands Dans Theater en Batsheva Ensemble dat zich verzamelt rondom het werk van choreograaf en componist Amos Ben-Tal. Het gezelschap staat bekend om zijn multidisciplinaire voorstellingen en uitzonderlijke uitvoeringskwaliteiten. De groep heeft verschillende succesvolle producties gepresenteerd waaronder de voorstelling Howl i.s.m. Spinvis (winnaar Dioraphte Dansprijs 2016). OFFprojects toert regelmatig door heel Nederland en in het buitenland.
 
concept OFFprojects choreografie, muziek en tekst Amos Ben-Tal artistiek advies Yvan Dubreuil dansers Aurélie Cayla, Luca Cacitti, Wolf Govaerts, Xanthe van Opstal, Genevieve Osborne, Milena Twiehaus (wisselend per voorstelling). kostuums Min Li licht Maarten Heijdra en OFFprojects productie OFFprojects co-productie ICK Amsterdam, Korzo producties, NDT, Julidans, CC Heidelberg.

 

60 minuten