• Het principe van verdwijnen Anna Verkouter Jansen

Het principe van verdwijnen

do 10 t/m za 19 januari

Het principe van verdwijnen

Frascati Producties / Anna Verkouteren Jansen

theater

Over

Als onze beleving en herinneringen subjectief zijn, waar blijft de waarheid dan? Welke verhalen vertellen wij onszelf om de werkelijkheid mee te bedekken, om onszelf te troosten?

Lola Stein is er en ze is er niet. Ze heeft een blik die geen blik is.

Op een nacht in het casino krijgt ze het gevoel dat ze onzichtbaar wordt - de tijd stopt, ze verdwijnt. Ze kijkt en kijkt en beleeft de scène vanuit honderd verschillende hoeken. Ze zoomt in tot alles heel groot wordt, ze zoomt uit tot bijna alles is verdwenen.

In Het principe van verdwijnen neemt de eenzaamheid van één vrouw kosmische proporties aan. Anna Verkouteren Jansen maakt een hallucinogene en filmische trip waarin echo’s van verleden, heden, herinnering en fantasie naast elkaar komen te staan. Zo probeert ze de ruimte tussen zijn en niet-zijn, licht en donker, verbeelding en realiteit, te ontvouwen.

“Een vraag. Wat moet een mens doen om zonder serieus na te denken de realiteit te vermijden? In theorie is het eenvoudig. Het is dromen. Blijven dromen. De wereld van de droom binnenstappen en er nooit meer weggaan. Daar is het eeuwige leven. De werkelijkheid bijt.” Haruki Murakami - Spoetnikliefde

concept & regie Anna Verkouteren Jansen tekst in samenwerking met Eva Maria de Wit met dank aan Jip Vuik spel Laura de Geest, Scott Robin Jun, Willemien Slot vormgeving Nelli Bodt kostuum Hanne Pierrot techniek & lichtontwerp Attila Nemeth geluid Jelle Hoekstra artistieke begeleiding Alexandra Broeder campagnefotografie Len Rooth

Makers

Anna Verkouteren Jansen (1992) maakt filmisch, zwart-komisch theater over de eenzaamheid en het onvermogen van de mens. Haar voorstellingen worden bevolkt door personages die een karikatuur van zichzelf lijken te zijn geworden, ronddolend in een absurdistisch universum. Voor Het principe van verdwijnen baseert zij zich, samen met schrijver Eva Maria de Wit en dramaturg Jip Vuik, op onder meer werk van Marguerite Duras, Haruki Murakami, Bernlef en net als in haar vorige werken haalt zij volop inspiratie uit het filmwerk van Miranda July, Roy Andersson, duistere graphic novels, science fiction en natuurdocumentaires.

€13 / €9,50
Frascati 2
Tickets online €1 goedkoper