SWEET-SWEAT

SWEET-SWEAT

De Onkruidenier / Tolhuistuin

performance

Over

 

SWEET—SWEAT is een speculatieve performance die de mogelijkheden onderzoekt voor een nieuw type mens dat zich heeft aangepast aan een zoute leefomgeving. In het werk komen verschillende landschappen zoals de kust, het complexe consumptielandschap van de supermarkt, de compensatiecultuur van de sportschool en de traditionele werkomgeving van de boerderij samen. 
 
Anekdotes, nieuwsberichten en filosofische hersenspinsels vormen in SWEET-SWEAT aanknopingspunten in een multiversum waarin we ontdekken hoe we kunnen leren handelen zoals planten dit al eeuwen lang doen. Kunnen wij ons aanpassen aan een zouter wordend landschap en hoe zou deze ‘zoutminnende mens’ er dan uit zien?

De Onkruidenier is een initiatief van Jonmar van Vlijmen en Ronald Boer (Jan van Eyck Academie, Maastricht)  Zij werken in binnen- en buitenland aan artistiek, historisch en landschappelijk onderzoek. De Onkruidenier stelt de ongewenste natuur centraal om (on)kruiden weer een waardevolle betekenis te geven in het dagelijks leven. Met behulp van veldwerk, artistiek, historisch en landschappelijk onderzoek creëert de Onkruidenier nieuwe interpretaties van de relatie tussen mens, plant en natuur.

concept & performance Jonmar van Vlijmen, Ronald Boer & Rosanne van Wijk 

 

Makers

De Onkruidenier is een initiatief van Jonmar van Vlijmen en Ronald Boer (Jan van Eyck Academie, Maastricht). Zij werken in binnen- en buitenland aan artistiek, historisch en landschappelijk onderzoek. De Onkruidenier stelt de ongewenste natuur centraal om (on)kruiden weer een waardevolle betekenis te geven in het dagelijks leven. Met behulp van veldwerk, artistiek, historisch en landschappelijk onderzoek creëert de Onkruidenier nieuwe interpretaties van de relatie tussen mens, plant en natuur.

Tussen 19:30-23:00 doorlopende installatie met performatieve momenten.

Toegang is gratis.