• SUPU Blackman&Blokland

SUPU

SUPU

Blackman&Blokland

 

Over

Een theatrale talkshow met verhalen vol peper en zuur
 
Een avond waarin Yahmani Blackman met drie Surinaamse mannen van boven de 50 in gesprek gaat over opgroeien, liefde en de toekomst. Supu (soep in het Surinaams) staat voor de goed getrokken Surinaamse man, met minimaal een halve eeuw aan ervaringen en verhalen vol peper en zuur, verteld met een charme waar niemand omheen kan. Deze avond is een vooronderzoek van makersduo Blackman&Blokland voor een voorstelling over deze vaak onderbelichte man, de supu.

Jonge programmamakers in Frascati
Frascati nodigt elk seizoen een aantal jonge stemmen uit de stad uit om een programma in ons huis te maken, rondom een thema dat hen fascineert. Dat kan in de vorm van een talkshow, debat, expositie of feestje. Massih Hutak, Priscilla Vaudelle en Mara van Nes gingen Yahmani Blackman vorig seizoen voor.

concept Yahmani Blackman host Yahmani Blackman poëtische interventies Charissa Pinas te gast Frankley Haynes, Achmed Peroti, Norman van Gom

Makers

Yahmani Blackman (1989) noemt zichzelf een expressieve re-actrice. Naast acteren en theatermaken, presenteert ze op festivals als Afrovibes, BlackMagicWoman, Bijlmer Boekt en GoGoGo. Vorig jaar heeft ze haar eerste kindervoorstelling gemaakt met veertig kinderen in het Bijlmer Parktheater en op dit moment studeert ze af aan de opleiding Theaterdocent Verkort aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Met haar laatste voorstelling We gaan het hebben over haar werd ze geselecteerd voor de BNG Bank Theaterprijs voor jong theatertalent en won ze onlangs de Fringe Award 2018.

Gratis entree!