SORRY

SORRY

Monster Truck (DE) / The Footprints of David (NG)

language no problem
performance

Over

Postkoloniale hopeloosheid treft koloniale schuld in een nachtmerrie zonder grenzen.

Vijf magere, verweesde jongens uit Bariga, een sloppenwijk in de Nigeriaanse stad Lagos, ontmoeten een dikke, witte Duitse man op een wit speelvlak. De machtsverhoudingen lijken pijnlijk duidelijk: we zien de jeugdige Afrikaanse onschuld tegenover de volgevreten Westerse vreemdeling, die de kinderen chocolade geeft.

De ontmoeting tussen beiden zet een afwisselend angstaanjagende en amusante interculturele uitwisseling op gang, die zich ontvouwt als een horrorshow vol opzwepende Nigeriaanse dans en conceptueel Europees theater. Alle hoop op een 'sorry' verliest zich in een dorstig spel rond vampiers en chocolade waarin de vraag blijft wie de uiteindelijke winnaar is. Wie is afhankelijk van wie? Wie slaat er zijn slaatje uit en wie is nu de vampier die de ander leeg zuigt? In eerdere toursteden leidde de voorstelling tot veel discussie.

SORRY is een samenwerking tussen het Berlijnse theatercollectief Monster Truck en de Nigeriaanse choreograaf Segun Adefila (The Footprints of David). Monster Truck, opgericht in 2005, onderzoekt beelden, ruimtes en structuren die het onderbewustzijn van de maatschappij beïnvloeden. Performances waarbij fictie wordt gecombineerd met beelden uit de geschiedenis, politiek, media en entertainment.

Voor SORRY werkt Monster Truck samen met The Footprints of David: een kunstencentrum uit Bariga (Lagos, NG), dat gericht is op het behoud van de rijke Nigeriaanse cultuur en de culturele promotie van deze sloppenwijk.

‘Een ironisch spel met explosieve metaforen.’ - Theater Heute

‘Veel treffender is de complexiteit van neokoloniale uitbuiting haast niet weer te geven.’ - Theater Heute

‘Vlijmscherp en op ironische wijze stelt Monster Truck alledaags racisme aan de kaak.’ - EZ Stuttgart

met The Footprints, Andreas Klinger concept Monster Truck, Segun Adefila dramaturgie Marcel Bugiel geluid Alice Ferl lichtontwerp en technische leiding Stine Hertel artistieke assistentie Seun Awobajo

Beeld

80 minuten