Rijgen

wo 13 & do 14 november

Rijgen

NTGent

 

Over

Arthur Schnitzler schreef Reigen, de toneelklassieker over liefde en sexualiteit in het Weense fin de siècle en veroorzaakte toen veel ophef, uiteraard. 

Sarah Moeremans en Joachim Robbrecht hebben bewezen toneelklassiekers te kunnen vertalen naar het nu en daarmee maken ze deze nog aantrekkelijker voor een nieuw publiek. Zij maken nu Rijgen.

In deze Rijgen zullen performers elkaar verleiden, wellicht ook een dier, fantaseren ze tragikomische liefdessituaties, proberen voetfetisjisme uit of worden in verlegenheid gebracht door ongewenste intimiteiten.

De hitte van het toneellicht, de tastbaarheid van het decor en de acteurs maakt de voorstelling tactiel en sensueel. Citaten uit smeuïge popsongs, chatrooms voor zoöfielen en erotiserende teksten van Roland Barthes, Alain Badiou, Srećko Horvat, Julia Kristeva en Luce Irigaray hitsen het publiek op en toveren een blos op je wangen.

tekst Joachim Robbrecht regie Sarah Moeremans spel Ariane Van Vliet, Peter Seynaeve en Louis van der Waal dit podiumwerk werd gerealiseerd met steun verkregen via de Belgische Tax Shelter foto Michiel Devijver
 

€17,- / €13,50
Frascati 1
Tickets online €1 goedkoper