• Radio van Deyssel

Radio Van Deyssel 2 - Wat we vieren

za 15 & zo 16 december

Radio Van Deyssel 2 - Wat we vieren

Frascati Producties / Hanna Timmers

op locatie

Over

RADIO VAN DEYSSEL #2 - Wat we vieren
Theater over een buurt in verandering

De Lodewijk van Deysselbuurt gaat op de schop. De buurt in Amsterdam Nieuw-West met honderden verschillende bewoners krijgt, na jaren wachten, eindelijk een make-over. Tien jaar in de steigers. Bewoners raken op drift. Het ene verhaal komt boven drijven, terwijl het andere verloren dreigt te gaan met de sloophamer. Dit is het moment om je oren open te zetten.

Met hun tot theaterstudio verbouwde winkelpand als basis, gaan theatermaker Hanna Timmers en social designer Luca van Slagmaat daarom een jaar lang op zoek naar de onvertelde verhalen van deze buurt. Iedere aflevering een ander thema, met andere gasten uit de Lodewijk van Deysselbuurt en daar buiten. 

Deel 2 van Radio Van Deyssel gaat over wat we vieren: een verjaardag, kerst, het suikerfeest of Holi. Over wat we samen vieren en wat je stiekem in je eentje viert als niemand kijkt. Samen met jonge en oudere buurtbewoners zet Radio van Deyssel in december het pand aan de Lodewijk van Deysselstraat 91 voor even in een feestelijk licht. 

De volgende twee delen van Radio van Deyssel zijn te zien op 2 & 3 maart en 25 & 26 mei 2019.

regie Hanna Timmers social design Luca van Slagmaat spel Ellik Bargai, Sam Ghilane, aangevuld met buurtbewoners en medewerkers van Rochdale in samenwerking met Rochdale

Locatie: Lodewijk van Deysselstraat 91, 1064 HM Amsterdam

Makers

Hanna Timmers (1987) beheerst de kunst om binnen korte tijd met grote groepen mensen een authentiek en krachtig verhaal te vertellen. Ze studeerde in 2010 af als theaterdocent in Amsterdam en werkt sindsdien als docent en maker. De laatste jaren richt Hanna zich met name op het maken van theater in sociaal artistieke context. Zo maakte zij samen met schoolkinderen De Rechtszaak tegen de volwassenen (in het kader van het programma Frascati Issues: Enfants Terribles van Frascati). In de Lodewijk Van Deysselbuurt deed Hanna eerder onderzoek in samenwerking met de wijkbeheerders van Rochdale. Vanuit die ervaring maakte zij in november 2017 een oprechte performance over de buurt. Radio van Deyssel is een vervolg  van deze onderzoeksvoorstelling. Naast haar werk voor Frascati werkt Hanna momenteel voor Theater Na de Dam en Het Nationale Theater.

Luca van Slagmaat (1992), social designer die met veel passie samen met andere ontwerpvraagstukken aan gaat om met elkaar duurzame oplossingen te vinden voor hedendaagse uitdagingen in de steden. Dit doet ze vanuit het maakonderwijs waar ze met kinderen, jongeren en jongvolwasssen aan de slag gaat met sociale vraagstukken uit stad en wijk maar ook vanuit haar eigen ontwerppraktijk. Vanuit haar beeldende achtergrond maakt ze ontwerpen voor diverse projecten van interactieve licht installaties tot de vormgeving voor theatervoorstellingen. Naast haar werk voor Frascati werkt Luca momenteel voor The Beach als programmamaker van de gangmakers, KunstLAB Arnhem en het Nationale theater. 

€7,50
Lodewijk van Deysselstraat 91