One Mic Stand

One Mic Stand

Young Identity (GB) & Poetry Circle Nowhere

Engels gesproken
spoken word

Over

Onstuimige nacht met poëzie, muziek en visuele kunst met de beste jonge, spoken word artists uit Manchester en Amsterdam
 
Voor deze slotavond van Frascati Issues: To Voice komen de jonge poets van Contact’s huisgezelschap Young Identity samen met het Amsterdamse Poetry Circle Nowhere om in een unieke en eenmalige gezamenlijke spoken word showcase te dichten over Manchester en Amsterdam en de veranderende staat van de stad.
 
Young Identity poets Saf Elsenossi (SAF-S2E), Christopher Brown (Crispy B), Ella Eneme Otomewo, Scarlett-Rose and Jardel Rodrigues
 
Poetry Cricle Nowhere poets Sjaan Flikweert, Mirte Hartland, Jasper Albinus, Rachel Rumai Diaz and Maartje Joanna Schröder host Nicole May foto Gianmarco Bresadola
 

Check hier de bio's van de poets

 

 

Makers

Saf Elsenossi (SAF-S2E) is een Young Identity-dichter, een performancekunstenaar en rapper gevestigd in Manchester. Hij is een van de winnaars van de spoken word talentjacht ‘Words First’ van de BBC en trad op tijdens national poetry and spoken-word festival Contains Strong Language eveneens van de BBC. Zijn gedichten kun je lezen in de bundels Use Words First (OWN IT! En Wrecking Ball Press) en No Disclaimers (Ivy-publicaties). Hij deed mee aan spoken word competitie ‘Breathe’ and ‘Breathe 2’ op het Manchester International Festival en trad op tijdens ‘Sounds From The Other City’ en ‘Moovin Festival’. Hij werkt momenteel aan een nieuw stuk met Contact Theater en HOMEmcr.

Christopher Brown (Crispy B) is een dichter en theatermaker uit Manchester. Hij is geïnteresseerd in hoe kunst en mensen met elkaar in contact staan en vertaalt dit naar het poetry collectief dat hij met subsidie van The Royal Exchange aan het opzetten is. Met Young Identity trad hij op op het Manchester International Festival, op Greenbelt Festival en was én van de deelnemers aan de spoken word talentjacht ‘Words First’ van de BBC in theater HOMEmcr.

Ella Eneme Otomewo is een performance-dichter uit Manchester. Ze doet momenteel een master Creatief Schrijven aan de Manchester Metropolitan University. Ze heeft opgetreden op het Manchester International Festival, in Lowry Theatre en bij Penguin Publishers. Ella geeft creatieve schrijfworkshops en is vier jaar lid geweest van het Young Identity poëziecollectief. Haar werk is persoonlijk, kwetsbaar en tegelijkertijd feministisch.

Scarlett-Rose is een actief lid van Young Identity en MA-student in Contemporary Performance Practice aan de Salford University. Scarlett-Rose is dichter, performancekunstenaar en theatermaker en doet in haar werk onderzoek naar hoe sonic healing, poëzie en beweging gezamenlijk kunnen leiden tot catharis en een bron voor stroytelling zijn. Scarlett heeft haar afgelopen zeven jaar gewerkt aan verschillende creatieve projecten, waaronder enkele opdrachten van Contact Theatre, Manchester International Festival en de BBC.

Jardel Rodrigues is een dichter en rapper uit Manchester. Onlangs bracht hij een ode aan de slachtoffers van de Peterloo Massacre tijdens de tweehonderdjarige herdenking; Jardel werkte mee aan het schrijven voor een gloednieuwe show genaamd 'Alphabus: A New Myth', in opdracht van Manchester International Festival. Hij is al lange tijd verbonden aan Young Identity.

Sjaan Flikweert is danseres en spokenwordartiest. Ze is afgestudeerd aan de Hogeschool voor de Kunsten Amsterdam en heeft haar werk verdiept bij l’Ecole des sables in Senegal en in New York. Vanaf 2009 is zij onder de vleugel van Poetry Circle Nowhere actief als spokenwordartiest. Met haar performances trad ze op in Zuid-Afrika, Portugal, Engeland en Brazilië. Ook hier in Nederland is Sjaan met haar dans- en woordkunsten al 10 jaar actief in theaters, schouwburgen en op festivals als De Parade en Oerol. In 2018 trad ze op bij TEDxAmsterdamWomen en in 2019 werd haar werk opgenomen in de bloemlezing Hardop (Atlas Contact). Ze geeft les in spoken word en dans op o.a. Hogeschool van Amsterdam, Hogeschool voor de Kunsten Amsterdam, Willem de Koning, Rietveld en Codarts. Ze schrijft over uiteenlopende thema’s vanuit persoonlijk verhaal in relatie tot haar sociaal maatschappelijke context. Soms geeft ze een poëtische bijdrage aan een tafeldebat, een andere keer staat ze in grote theaters en alles daartussen. De taal van Flikweert is een symbiose van verbale en non-verbale taal die altijd garant staat voor een opwindende performance.

Mirte Hartland is singer-songdichter, musicerend woordkunstenaar, taalgoochelaar met gitaar. Door te jongleren met gezongen en gesproken woord, gitaar en zang onderzoekt ze waar melodie en verhaal elkaar versterken. Haar werk bestaat uit een zorgvuldig gecomponeerde collage van sferen en beelden met een melancholische ondertoon. Haar live act is klein en persoonlijk met een uitgebalanceerd geluid. In naam van Poetry Cirlce Nowhere schreef, maakte en speelde zij voorstellingen voor festivals als Oerol, Lowlands en De Parade. Hiernaast produceert zij opnames van eigen werk en begeleidt zij jonge talenten bij het schrijven voor het podium.

Jasper Albinus is dichter en performer. Hij sloot zich in 2017 aan bij Poetry Circle, het platform voor performende schrijvers en schrijvende performers. Afkomstig uit de spoken word scene, heeft hij in zijn poëzie een zeer ritmische stijl ontwikkelt die op het podium tot leven komt. Hij gebruikt dichtkunst en performance als instrument om vraagstukken rondom identiteit, geschiedenis en onze relaties tot elkaar en de maatschappij voelbaar te maken. Hij droeg voor op o.a. Oerol, Roots Festival, de Melkweg en Fringe en is als kunstenaar betrokken bij zijn eigen stad Utrecht. Hij speelde namens Poetry Circle mee in de voorstelling Sites of Memory, een theatrale boottocht door de grachten van Amsterdam over het koloniale verleden. Hij werd in 2018 door Poetry Circle geselecteerd voor de schrijfmaster Slow Writing Lab van het Nederlands Letterenfonds waar hij onderzoek doet naar de structuren die ten grondslag liggen aan familie, migratie en identiteit. In 2019 maakte hij al snel zijn debuut in de bloemlezing Hardop (Atlas Contact), een staalkaart van de spoken word-scene in Nederland.

Maartje Joanna Schröder is een stylist, producer, lerares and artiest. Vragen rondom identiteit, gender en persoonlijkheid en de samenhangendheid laat goed alle aspecten van haar artistieke werk zien. Het onderzoeksaspect van haar werk neemt vorm aan door haar fotografische zelf-portretten, tekeningen, zine serie en haar act als drag king Jo. Maartje ging naar de Gerrit Rietveld Academie en studeerde af in Sociologie aan de Universiteit van Amsterdam.

Rachel Rumai Diaz is schrijver, poet, artiest, lerares en artivist. Vloeiend in Engels, Spaans, Nederlands en Spanglish mixed ze deze talen in creative poezie dat de verbeelding en emoties prikkelt. Rachel is gepassioneerd over gelijkheid en het delen van onvertelde verhalen van de mensen om haar heen. Als storyteller is haar doel om een dynamische brug te vormen tussen kunst en activisme met Artivism als resultaat dat onderwerpen zoals instersectioneel feminisme, kolonialisme, identiteit en diversiteit bespreekbaar maakt. Rachel is als mede-oprichtiger van ‘La Raza’ een collectief opgericht door Latinx vrouwelijke creatieven in Nederland met als doel de Latinx community te verenigen en een platform te creëren voor creatieven om hun cultuur door kunst en eenheid te representeren.