One of a kind

One of a kind

Vincent Riebeek

language no problem
dans

Over

One of a kind is een kwartet dat Vincent Riebeek ontwikkelde tijdens zijn tweejarige Master-
onderzoek bij Das Theater. Het kan het best worden omschreven als een hedendaagse musical-achtbaan waarin het publiek in een wervelend tempo van bewegingen meegenomen wordt door meerdere genres en verhalen. De voorstelling bestaat uit een ingewikkeld geweven tapijt van toegeëigend materiaal gepresenteerd in de vorm van een collage, met een persoonlijke en conceptuele kijk op identiteit, authenticiteit en solidariteit. De uitbundige cocktail van theatrale, choreografische, muzikale en tekstuele elementen creëren een opwindend, complex maar toch coherent geheel waar dans, tekst en acteren en een niet-hierachische bijdrage doen aan de inhoud.
 
Vier lichamen worden gepresenteerd in een constante staat van samenkomen en transformeren terwijl bestaande inhoud wordt belichaamd. De performers gebruiken rollenspel, contortionisme en shape-shifting om geleende scripts te buigen,zowel letterlijk als metaforisch, in een aangepaste dramaturgie voor een 'nieuw' visionair lichaam. De kern van het werk is om een ​​bevrijdende ervaring te creëren, empowerment van zowel publiek als uitvoerder, gebaseerd op de overtuiging dat een 'symbolische handeling' het potentieel heeft om ons dagelijks denken te transformeren.

concept & dramaturgie Vincent Riebeek met en door Esther Arribas, Fernando Belfiore, Dani Brown, Nicolas Roses advies Renee Copraij, Andrea Bozic, Julien Alembik met ondersteuning van Das Theatre, Frascati, Dansmakers & Jacuzzi productie DANSCO met dank aan Barbara van Lindt, Heske van den Ende, Marc Streit, Marieke van Bueren, Rose Akras, the Das Arts Community, Hans and Marion Riebeek, Jacques Riebeek, Michele Rizzo, Tomislav Feller and many others who contributed either their help or advice in realizing this project along the way. 
           

Makers

Vincent Riebeek (1988) begon zijn danscarrière als autodidact met voornamelijk een achtergrond in street dance, urban dance en musical.

Bij CAMPO maakte hij drie voorstellingen. Hoewel het productiehuis gevestigd is in Gent, bleef de kunstenaar een sterke connectie houden met de Amsterdamse performance scene door te werken met kunstenaars die opgeleid, woon en werkzaam waren in Amsterdam, zowel als door te blijven samen werken met Nederlandse productie partners zoals Frascati  Dansmakers en Flam Festival. In 2016 heeft Riebeek  de keuze gemaakt om zich volledig in Amsterdam te vestigen. Hij initieerde stichting DANSCO, een nomadisch huis gevestigd in Amsterdam dat functioneert als een legale structuur die de productionele aspecten op zich neemt voor vijf in Amsterdam gevestigde kunstenaars werkzaam in dans en performance. Riebeek heeft de afgelopen twee jaar gestudeerd aan de Master opleiding Das Theater met de focus het onafhankelijk vestigen en werken vanuit Amsterdam.