Ode to the attempt

Ode to the attempt

Jan Martens

language no problem
dans

Over

In Ode to the Attempt brengt choreograaf Jan Martens een deconstructie van zijn creatieve proces op scène. In de vorm van een reeks ‘pogingen’ nodigt hij het publiek uit om een kijkje te nemen in zijn hoofd en in zijn computer.

Voor Jan Martens fungeert Ode to the Attempt in eerste instantie als een vrijplaats: een welgekomen plek om te experimenteren na het maken van een reeks solo’s (o.a. BIS), duetten (o.a. Sweat Baby Sweat) en een groepsvoorstelling (The Dog Days Are Over). Het creatieve proces mondde uit in een zelfportret in collagevorm: een kleinood zonder franjes waar Jan aan de hand van verschillende ‘pogingen’ flarden van zijn creatieve proces op het publiek loslaat. Al dansend, pratend en schrijvend raakt hij een scala aan thema’s zoals authenticiteit, manipulatie, perfectionisme, humor en melancholie aan. Puttend uit de dansgeschiedenis en zijn persoonlijke geschiedenis, vloeien werk en privé organisch samen in deze solo voor zichzelf.

van en met Jan Martens productie GRIP met dank aan Jeroen Bosch, Kristin de Groot, Michel Spang, Joris van Oosterwijk en alle Bproject Partners: Jheronimus Bosch 500 (NL), Comune di Bassano del Grappa (IT), Dance Umbrella London (UK) , La Briqueterie/CDC du Val de Marne (FR), D.ID Dance Identity (AT), Festival CEMENT (NL), Dansateliers Rotterdam (NL)

 

 

GRIP EVENINGS