STEMMEN UIT BETON #1 OUVERTURE

do 12 & do 12 december

STEMMEN UIT BETON #1 OUVERTURE

Frascati Producties / Timo Tembuyser en Naomi Steijger / Woningcorporatie Rochdale

theater

Over

De bewoners van een flatgebouw omgevormd tot koor

Groeneveen. Hoogbouwflat in honingraatstructuur in het hart van de Amsterdamse Bijlmermeer. Groeneveen met je 392 wooneenheden en meer dan duizend bewoners. Komende jaren ben je ons decor, onze hoofdrolspeler in je eigen koorstuk, ben je ons huis, ons thuis. Samen met de bewoners vormen we jou, Groeneveen, om tot koor. Een duizendkoppig koor die het Dies Irae uit het klassieke requiem zal zingen. We componeren een requiem - samengesteld uit de geluiden, de stemmen en de verhalen van deze flat. We creëren samen met jouw bewoners een theatrale audiodocumentaire.

STEMMEN UIT BETON is een portret van een flatgebouw in de Amsterdamse Bijlmermeer en al haar bewoners die zich met hun hoofd omhoog zingend staande houden in de wereld van nu. Het koor als een ode aan samenzijn, samenleven; een ode aan de harmonie en de verbinding die we met elkaar zoeken in de stad. Het requiem als een verzet tegen de samenloze samenleving en het flatgebouw als een metafoor voor de stad: zo dicht op elkaar, maar tegelijkertijd zo ver van elkaar vandaan.

Op 12 december vindt de aftrap plaats van dit driejarige samenwerkingsproject met Rochdale. Op het programma staat onder meer de voorstelling BLOK- requiem in majeur die Tembuyser en Steijger volgens een zelfde concept in Gent maakten. Hier zongen de bewoners deel twee van het requiem; de Kyrie. Verder vindt tijdens OUVERTURE een uitgebreid randprogramma plaats, mede-gecureerd door de makers.

concept en spel Timo Tembuyser en Naomi Steijger productie Frascati Producties met dank aan woningcorporatie Rochdale en de bewoners van Groeneveen

 

€15 / €11,50
Frascati 1
Tickets online €1 goedkoper