• onbetaalbaar

Made in Zuidoost: De Veiling der Dingen

za 10 november

Made in Zuidoost: De Veiling der Dingen

ONBETAALBAAR (BE) / Frascati Producties

beeldende kunst

Over

In deze bijzondere veiling wordt een serie meubelstukken en designspullen per opbod verkocht. Niet zomaar design, maar objecten met een verhaal, gemaakt door het Gentse makerscollectief ONBETAALBAAR. Presentator en theatermaker Lucas de Man verhaalt over de transformatie die de objecten in Amsterdam Zuidoost ondergingen. Voor een bijzondere tegenprestatie óf biedingen vanaf €5,-, wisselen de objecten tijdens deze veiling van eigenaar. Een nieuwe stap in het levensverhaal der Dingen.

Wat ging er aan vooraf?
In de aanloop van de veiling trok het Gentse makerscollectief ONBETAALBAAR Amsterdam Zuidoost in en richtte in coproductie met Frascati een open atelier in. Zij verzamelden oude en kapotte meubelstukken, gevonden op straat of gedoneerd door buurtbewoners en maakten  van deze afdankertjes een prachtige serie designobjecten. Als bewijs van een nieuwe unieke identiteit, hebben alle objecten een paspoort gekregen waarin de verschillende bewerkingen zijn gedocumenteerd.

ONBETAALBAAR is een collectief van meubelmakers, stoffeerders, schrijvers, filosofen, designers, restaurateurs en grafici. Zij werken vanuit de filosofie dat ieder object zijn eigen verhaal heeft: materialisme met emotie.

Zelf meedoen aan MADE IN ZUIDOOST?

vr 19 - za 20 okt: Inzameling materiaal
Duik je berging in en ga op zoek naar kapotte of ongewenste meubelstukken, een halve deur, een schuifje, een tafel met drie poten. Doneer ze aan het ONBETAALBAAR-team en geef ze een nieuw leven.

za 27 - wo 31 okt: De Werkweek
Benieuwd hoe het ONBVETAALBAAR-team te werk gaat? Kom dan langs voor een rondleiding door het ONBETAALBAAR-team. De koffie staat klaar. 

vr 2 - za 3 nov: De Expositie
Kom naar de opening op vrijdag 2 november en bereid je voor op de veiling: Kijk, voel, bewonder… en bepaal met welk object jij naar huis wil op zaterdag 10 november. 

za 10 nov: De Veiling der Dingen
Voor een bijzondere tegenprestatie óf biedingen vanaf €5,-, neem je neemt niet alleen een prachtig designobject mee naar huis, maar ook het paspoort waarin jouw naam als koper zal schitteren.

concept ONBETAALBAAR (BE) productie Frascati Producties met dank aan Rochdale

 

     

 

Frascati 1
  • za 10 nov
    20:00
De (on)vertelde stad

Deze voorstelling maakt deel uit van Frascati Issues: De (on)vertelde stad. Bekijk hier het hele programma.