Klas 5

vr 13 & za 14 december

Klas 5

Priscilla Vaudelle / Bascule / Frascati Producties

theater

Over

Na twee succesvolle samenwerkingsprojecten in 2017 en 2018 tussen jongeren van de Bascule en theatermakers van Frascati gaan we in 2019 van start met een nieuw project.

Theatercollectief LostProject (Priscilla Vaudelle & Tim van den Heuvel) werkt met jongens van Klas 5 van de Bascule. Wat is man-zijn eigenlijk? Wie bepaalt dat? Wanneer ben je een echte man? Of ben je eerst gewoon mens? Een eerste onderzoekspresentatie naar mannelijke identiteit anno nu.

Theatermakers Priscilla Vaudelle en Tim van den Heuvel van LostProject doen sinds 2017 onderzoek naar jonge mannen in Amsterdam. In dat kader maakten zij eerder de succesvolle voorstelling MAN DOWN. Dit  onderzoek krijgt nu een vervolg in een nieuw project. Samen met Frascati Producties en de Bascule onderzoeken zij, binnen Frascati’s programmalijn De (on)Vertelde Stad, de potentie van theater met, voor en over een kwetsbare groep mensen in onze samenleving.

De Bascule is een Academisch centrum voor kinder- jeugdpsychiatrie en verleent psychiatrische zorg aan kinderen, jongeren en gezinnen in Nederland. De Bascule werkt nauw samen met de Universiteit van Amsterdam en de Vrije Universiteit. De Bascule voert diagnostisch onderzoek uit, biedt onderwijs en adviseert hulpverleners zoals huis- en jeugdartsen, medewerkers van wijkteams en scholen.

Makers

€ 5 / zonder korting
Frascati 4