• het dier artemis frascati

Het dier, het dier en het beestje

vr 24 & za 25 april

Het dier, het dier en het beestje

Theater Artemis

theater

Over

Een gezongen fabel over een doodgewoon meisje van acht (8+)

Een konijn/zeebaars/kip loopt iedere ochtend met twee moeflons/naaktslakken/brandganzen naar haar basisschool aan de andere kant van de wijk. In de klas van meester ringslang/bruinvis/lama heeft ze veel lol, maar ook wat moeite met opletten. Een bosduif/steenmarter/melkkoe komt haar eens observeren in de klas. Hoe kunnen ze haar beter helpen? Moet ze niet eens gaan kijken op een andere school? Met knikkende poten/vinnen/vleugels stapt ze in het taxibusje van de spitsmuis/tapir/karekiet. Hebben ze daar ook zo’n lieve meester? En hoe moet het in de lente met haar kinderfeestje? In een kijkdoos vol dieren, gevoelige snaren en goede bedoelingen maakt Theater Artemis van hele gewone dingen een dromerige ‘musical’.

Een fabelachtige voorstelling met live zang en muziek over intern begeleiders, badmintonnen en net even anders zijn.

Regisseur Jetse Batelaan won de Zilveren Leeuw voor Theater op de Biënnale van Venetië 2019

regie Jetse Batelaan spel/zang Sieger Baljon, Tjebbe Roelofs, Anneke Sluiters, Nimuë Walraven stem Leny Breederveld muziek Keimpe de Jong kostuums Liesbet Swings scenografie Marloes en Wikke lichtontwerp Bart van den Heuvel Regie-assistentie Lara van Hoofmet dank aan Arjen de Leeuw, Tg Oostpool 

Makers

Theater Artemis is een jeugdtheatergezelschap uit Den Bosch en maakt interactief en anarchistisch theater. Theater dat zich, in samenspel met het publiek, niet aan zijn eigen wetten houdt.

Artistiek leider Jetse Batelaan werkt bij Theater Artemis aan een indrukwekkend oeuvre en won afgelopen jaren diverse prijzen voor zijn voorstellingen. In januari 2019 won hij als eerste Nederlander de Zilveren Leeuw voor Theater op de Biënnale van Venetië voor zijn sterk persoonlijke en vernieuwende benadering van theater.

€17,- / €13,50
Frascati 1
Tickets online €1 goedkoper