• the gentle woman mugmetdegoudentand

The Gentle Woman

di 30 & wo 31 oktober

The Gentle Woman

mugmetdegoudentand in coproductie met Frascati Producties

theater

Over

 
In The Gentle Woman raakt het werkelijke leven van een vrouw vervlochten met haar leven online. Ze besluit zichzelf online te verwijderen, een digital suicide. Bij het uitwissen van haar leven wordt ze geconfronteerd met vragen over wie ze eigenlijk is en wat menselijkheid nog betekent. Ze ontmoet schimmige figuren waarvan het bestaan niet te achterhalen valt en gaat intense relaties aan. Maar met wie praat ze? The Gentle Woman is een beeldende, muzikale trip door een schemerachtige wereld tussen technologie en mens, tussen online en offline, leven en dood. 
 
We leven in een digitaal tijdperk en worden steeds afhankelijker van ons online bestaan. Google schreef: ‘we want Google to be the third of your brain’. We delen onze grootste intimiteiten online, maar blijven onze zoekresultaten eeuwig in de diepste krochten van het Internet aanwezig?

Poëtische zoektocht naar een écht, bevrijd leven’ ★★★★ Trouw
'Fascinerend en beklemmend’ ‘Het spel van Rijxman en van Leeuwen contrasteert op een boeiende manier’ ★★★★ Theaterkrant
'The gentle woman laveert op spannende wijze tussen de digitale en de echte wereld' Haarlems Dagblad
 
 
regie Davy Pieters spel Lineke Rijxman en Rosa van Leeuwen tekst Jibbe Willems techniek Joren Rupert decorontwerp Lena Newton geluidsontwerp Marijn Brussaard lichtontwerp Yuri Schreuders
€17 / €13,50
Frascati 1
Tickets online €1 goedkoper