Vincent Rietveld gaat voor de Louis d'Or

di 16 t/m do 18 april

Vincent Rietveld gaat voor de Louis d'Or

De Warme Winkel

theater

Over

We worden geboren. We leven. We sterven. We glijden of vechten ons langs de hoogte en dieptepunten. We slikken onze tegenslagen en counten onze blessings. Als we inzoomen op het persoonlijk verhaal dan vinden we avonturen, twijfels, zwaar bevochten ontwikkelingen en een levensloop die het verfilmen waard is. Maar zoomen we uit, dan blijkt dat alles niet meer dan een grijs, niet te identificeren, vervuilend stukje overbevolking in een zee van onbeduidendheid. Er is maar één manier om je aan deze soep van middelmatigheid te onttrekken: prijzen winnen.

Waar de prijzenkast van het collectief De Warme Winkel langzaam volstroomt, staat Vincent Rietveld op persoonlijk vlak nog droog. Daar probeert hij met deze voorstelling verandering in te brengen.

De Louis d’Or is een prijs die jaarlijks wordt uitgereikt voor de meest indrukwekkende mannelijke, dragende rol. De prijs wordt iedere september uitgereikt op het gala van het Nederlands Theaterfestival in de Stadsschouwburg van Amsterdam. De winnaar krijgt een gouden legpenning en wordt met een portret vereeuwigd in de galerij van de Stadsschouwburg. Het is het hoogst haalbare voor elke theater acteur.

In Vincent Rietveld gaat voor een Louis d'Or zal Rietveld alles op het spel zetten om een nominatie in wacht te slepen.

De voorstelling is onderdeel van een serie waarin De Warme Winkel mogelijke antwoorden onderzoekt op de vraag; hoe verhoudt je je als individu tot de overbevolking waar je deel van uitmaakt? En hoe kan je je wapenen tegen het besef van overtolligheid?

In deel 1 (2021) staat ‘moord’ op het programma, gevolgd door ‘ascese’ in deel 2 (2020). Nu echter eerst deel 3 waarin ‘excelleren’ als mogelijk antwoord wordt onderzocht.

concept, tekst en spel Vincent Rietveld tegenspel Kim Karssen, Lisa Schamlé, Rob Smorenberg, Nimuë Walraven, David Westera script coaching Joachim Robbrecht scenografie André Pronk techniek Manuel Boutreur, Rutger Bouwman in coproductie met Grand Theatre Groningen

€17 / €13,50
Frascati 1
Tickets online €1 goedkoper