La Danse de la Rue 19

wo 12 & do 13 juni

La Danse de la Rue 19

Holland Festival / Jeannot Kumbonyeki

Frans (NL/ENG boventiteling)
dans

Over

Op 19 september 2016 stonden de Congolese choreograaf Jeannot Kumbonyeki en zijn dansers langs de kant van de weg te kijken naar de massale protesten in Kinshasa, Congo’s hoofdstad. Demonstranten eisten het vertrek van president Kabila en zijn regime, nu hij aan het einde van zijn mandaat was gekomen. Ze keken naar de menigte die in de brandende zon door het stof bewoog, in de wetenschap dat er niets zou gaan veranderen. Er vielen meer dan twintig doden.

La danse de la rue 19 is Kumbonyeki’s reactie op die dag. Het is een dans van een menigte die zelfs onder uitzichtloze omstandigheden gewoon doorgaat, om maar te laten zien dat ze bestaat. Kumbonyeki’s choreografie vertrekt vanuit de ademhaling en de immer bewegende borstkas. De livemuziek is van de percussioniste Huguett e Tolinga – dit festival ook te zien in Not Another Diva … – die met haar opruiende klanken het geluid van de straten op die 19e september in Kinshasa naar Frascati brengt.

choreografie Jeannot Kumbonyeki uitvoering Franck M’zele, Josué Mawanika, Jeannot Kumbonyeki, Huguette Tolinga muziek Huguette Tolinga regie-advies Faustin Linyekula

€19 / €15
Frascati 2 / 30 minuten
Inleiding
Voorafgaand aan de voorstelling is er een gratis inleiding vanaf 18:45 uur.