• tijdelijke samenscholing

De Dood - een gebruiksaanwijzing

di 30 oktober t/m vr 02 november

De Dood - een gebruiksaanwijzing

Tijdelijke Samenscholing

theater

Over

Na het succes van The Big Easy is Tijdelijke Samenscholing terug met een door taboes omgeven onderwerp, waar wel wat heldenmoed voor nodig is. De dood - een gebruiksaanwijzing is een poëtisch bluesrequiem, dat – begeleid door percussie, contrabas en blazers – piept, kraakt en fluistert als het hout van een oude doodskist. Op een gefantaseerde begraafplaats, midden in de stad, blazen de spelers en musici van Tijdelijke Samenscholing de doden opnieuw leven in via verhalen, rituelen en natuurlijk de muziek. Halfweg tussen hemel en aarde, doen zij een poging om samen met het publiek heel even, één moment, de dood en het leven met elkaar te verbinden.
 
concept en uitvoering Tijdelijke Samenscholing (Carole van Ditzhuyzen, Michiel Bakker, Stan Vreeken) muziek Stan Vreeken bas Dave Wismeijer drums Mats Voshol Saxofoon Floris van der Vlugt saxofoon Maarten Hogenhuis dramaturgie Matthias de Koning lichtontwerp Czeslaw de Wijs productie Jonas Kraft

Makers

Tijdelijke Samenscholing bestaat uit de toneelspelers Michiel Bakker en Carole van Ditzhuyzen en muzikant Stan Vreeken. In hun werk mengen zij maatschappelijke en literaire bronnen met persoonlijke verhalen, thema's en gedachten. De muziek treedt daarbij altijd op als autonome stem, als extra laag in de voorstelling. Steeds opnieuw zijn de voorstellingen een balanceeroefening op de rand van waarheid en leugen, openbaar en privé, de werkelijkheid buiten en de actuele situatie op het toneel.

€15 / €11,50
Frascati 4
Tickets online €1 goedkoper