Congo

vr 14 & za 15 juni

Congo

Holland Festival / Faustin Linyekula

Frans (ENG en NL boventiteling)
theater

Over

'Congo dat bestaat niet. Het is slechts een rivier en het grote bos'.

Tijdens de Koloniale Conferentie van Berlijn (1884-1885) werd het Congobekken door de Europese grootmachten aan de tekentafel toebedeeld aan koning Leopold II van België. Sindsdien heeft het land vele namen gekend – De Onafhankelijke Congostaat, Belgisch Congo, Zaïre, Congo-Kinshasa, de Democratische Republiek Congo – en minstens zoveel veroveraars, onafhankelijkheidsstrijders, ontdekkingsreizigers en dictators.

‘Congo, dat bestaat niet. Het is slechts een rivier en het grote bos’, laat de Franse schrijver Éric Vuillard een van zijn personages zeggen in zijn documentaireroman Congo. Faustin Linyekula reflecteert op deze bewering in deze ode aan zijn thuisland, waarmee hij zijn levenslange onderzoek naar Congo voortzet.

In dans, tekst en geluid geeft hij samen met Pasco Losanganya en Daddy Moanda Kamono zijn land een stem en een gezicht.

artistieke leiding Faustin Linyekula tekst Eric Vuillardmet, Daddy Moanda Kamono, Faustin Linyekula, Pasco Losanganya muziek Franck Moka, Faustin Linyekula licht Koceila Aduabed coproductie Théâtre de la Ville / Festival d’Automne – Paris, Le Manège, Scène Nationale de Reims, HAU Hebbel am Ufer – Berlin, Ruhrtriennale, Vidy-Lausanne Theatre, Holland Festival – Amsterdam productie Studios Kabako, Virginie Dupray met steun van the Centre National de la Danse – Pantin, Centre Dramatique National de Normandie-Rouen

€28 / €19
Frascati 1 / 105 minuten
Inleiding
Voorafgaand aan de voorstelling is er een gratis inleiding vanaf 20:15 uur.
Meet the artist

Op zaterdag 15 juni is er na afloop van de voorstelling de mogelijkheid om één van de makers te ontmoeten: Eric Vuillard.