Citizen K.

do 16 t/m za 18 mei

Citizen K.

Trouble Man / Het Nationale Theater /

theater

Over

Vanaf de maan gezien zijn we allen even groot.” Multatuli

In Citizen K. duikt Sadettin Kirmiziyüz met Kaspar Schellingerhout en Casper Vandeputte in de wereld van de Identiteitspolitiek. Hij ondervraagt zichzelf en de rest van onze maatschappij over de rol die identiteit anno 2019 in ons leven speelt.

Hoe kan het dat wij in Nederland, een land dat jarenlang vooruitliep op het gebied van acceptatie en tolerantie, zo uit elkaar lijken te zijn gevallen in elkaar bestrijdende groepen? Hoe kan het dat onze politieke leiders ons steeds meer aanspreken op factoren als afkomst, ras, religie en seksuele geaardheid? Waarom houdt de één krampachtig vast aan zijn identiteit en is de ander bereid zich moeiteloos aan te passen? En wat ís identiteit eigenlijk? Kunnen we zonder? En welke rol speelt empathie in dit geheel? Hebben we meer empathie nodig, of kunnen we juist zonder?

Om antwoord te geven op al deze vragen ontleedt Kirmiziyüz zijn eigen identiteit. Maar wat is zijn identiteit eigenlijk? Is Kirmiziyüz wel een Turk? Volgens zijn achternaam wel. En wat betekent die achternaam voor de toekomst van zijn vierjarige zoon?

Citizen K. is de tweede van vier voorstellingen die Sadettin Kirmiziyüz/Trouble Man samen met het Nationale Theater maakt over de grote stad.

concept, tekst en spel Sadettin Kirmiziyüz muziek en spel Kaspar Schellingerhout regie en tekst Casper Vandeputte dramaturgie Liet Lenshoek decor Sacha Zwiers kostuums Lotte Goos licht Gé Wegman techniek Henk Geurds, Ramses Nieuwenhuizen productie Floor van Hees

€17 / €13,50
Frascati 1
Tickets online €1 goedkoper