• Citizen K Trouble Man

Citizen K.

do 16 t/m za 18 mei

Citizen K.

Trouble Man / Het Nationale Theater /

theater

Over

Welkom in de 21e eeuw, waarin de toch al zo kleine wereld van onze vaders en moeders nog veel kleiner is geworden.

Een wereld waarin niemand meer veilig lijkt. Witte mannen, feministen, moslims, Joden, atheïsten, Zwarte Piet aanhangers én tegenstanders, gutmenschen, anti-vaxxers: allemaal lijken we inmiddels bedreigd in ons voortbestaan. We zijn allen het slachtoffer van de ander, wijzen naar elkaar, en schuiven elkaar daderschap in de schoenen. Politici spelen slim in op de onzekerheid en onvrede die al deze botsingen opleveren: de laatste jaren wordt er vrolijk identiteitspolitiek bedreven en worden kiezers meer en meer aangesproken op hun afkomst, overtuiging, ras of geaardheid.

In Citizen K onderzoeken we hoe identiteitspolitiek een rol speelt in het leven van ons, burgers, en hoe de empathie in onze samenleving meer en meer naar de achtergrond is verdwenen.
 Sadettin gaat op zoek naar zijn eigen rol als burger, en hij doet dat in eerste instantie op het niveau van de gemeentepolitiek, waar het Haagse, Brusselse en Hilversumse verhaal de realiteit raakt.

Citizen K is het tweede deel van het vierluik over de stad dat Trouble Man in samenwerking met het Nationale Theater maakt.

concept, tekst & spel Sadettin Kirmiziyüz regie Casper Vandeputte dramaturgie Liet Lenshoek muziek Kaspar Schellingerhout

www.troubleman.nl www.hnt.nl

€17 / €13,50
Frascati 1
Tickets online €1 goedkoper