• choreopop jesus de vega

CHOREOPOP

CHOREOPOP

Jesús de Vega (SP) & Chai Blaq ft Loulou Elisabettie / ICK / Dansmakers Amsterdam

Language No Problem
dans

Over

CHOREOPOP is een gechoreografeerd muziekalbum, een kruising tussen een dansvoorstelling, een popmuziekconcert en live videoclips. Waar lichaam en stem onafscheidelijk worden. Muzikante Loulou Elisabettie en choreograaf Jesús de Vega werken samen in dit multidisciplinaire project met als doel twee disciplines en hun creatieve processen samen te voegen. Beiden vinden inspiratie in dingen die gebroken lijken zoals bijvoorbeeld de maatschappij, relaties, het klimaat en lichamen.

CHOREOPOP is een viering van de helende kracht, een manier om sociale of emotionele breuken te herstellen.

'Choreografie en muziekcompositie zijn in elkaar geschreven en met elkaar verweven. Er is een uitgesproken evenwicht tussen beide spelers. (…) Twee totaal verschillende, volwaardige podiumbeesten die het op hebben gebracht wat langer te studeren op hun vondsten. Dat belooft wat´ Theaterkrant

concept & creatie Jesús de Vega & Chai Blaq ft. Loulou Elisabettie performers Jesús de Vega & Loulou Elisabettie licht ontwerp Varja Klosse geluidontwerp Hugo van der Veldt video Jesús de Vega productie ICK & Dansmakers Amsterdam ondersteund door het Amsterdams Fonds voor de Kunst

Makers

Jesús de Vega Gómez (SP) danste na zijn opleiding in Las Palmas de G.C. en Sevilla bij onder meer Metros Dance Company en Galili Dance, Danshuis Station-Zuid en werkte met choreografen als Ramon Oller en Itzik Galili, Václav Kuneš and Stephen Shropshire. Voor Emio Greco en Pieter C. Scholten danste hij in Double Points: Rocco, werkte als repetitor voor de voorstelling [purgatorio] POPOPERA en danste in La Commedia. Momenteel wordt Jesús de Vega ondersteund door ICK en werkt hij als dansdocent en -onderzoeker. In het najaar 2015 werkte hij mee aan de creatie van Macbeth, een samenwerking tussen ICK en de Toneelmakerij. Met steun van ICK creëerde hij GlitterGods / STIGMA (2017) en Choreopop (2018)

Zijn werk is geïnspireerd door sociaal-politieke kwesties die hij ontleedt en combineert met zijn artistieke gevoeligheid, een vleugje entertainmentwaarde en verwijzingen naar popculturen. De resulterende cocktail is catharsis, mysterieus en poëtisch en presenteert een emotioneel landschap van de tijd waarin we leven.

 

45 minuten