Al Maktoub

do 17 t/m za 19 oktober

Al Maktoub

Abdelkarim El Baz

theater

Over

“Soms kan een mens raar doen, omdat hem dingen zijn overkomen. Mensen denken dat het iets te maken heeft met waar ik vandaan kom, maar ze weten niet eens waar ik echt vandaan kom. Ze zien dingen die zij zelf hebben verzonnen en zijn daarmee onbekend voor ons beiden”

In de solovoorstelling Al Maktoub staat de moeder en zoon relatie centraal en spelen familie, hoge verwachtingen, liefde, pijn en gemis een belangrijke rol. Wat nou als Al Maktoub (het lot) ervoor zorgt dat dingen toch anders lopen? En wat als je de tijd terug kon keren om dingen anders doen? Was het je wel gelukt of heb je er toch geen grip op?

In Al Maktoub zien we welk spoor Al Maktoub achter zich laat, maar ook welke mogelijkheden het creëert. Het is misschien beter om het lot te accepteren, dan ertegenaan te vechten en het te willen veranderen. Want Al Maktoub is Al Maktoub

Abelkarim el Baz studeerde af van de Mimeopleiding aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten in 2012 en van de Toneelacademie Maastricht in 2016. Hij speelde o.a. bij MAAS TD, Het Amsterdams Andalusisch Orkest, de Toneelmakerij, Zep, Toneelgroep Oostpool, Theater Rotterdam en Jetse Batelaan. El Baz is de oprichter van Stichting Allang Vrienden, waar hij mooie voorstellingen hoopt te gaan maken. Al Maktoub is zijn eerste solovoorstelling.

concept en spel Abdelkarim El Baz tekstbegeleiding Simon Weeda met dank aan Frascati Producties, Lira Fonds, Prins Bernhard Cultuurfonds, Amsterdamse Fonds voor de Kunst en Janivo Fonds

 

 

€13 / €9,50
Frascati 2
Tickets online €1 goedkoper