Affordable Solution for Better Living

Affordable Solution for Better Living

Steven Michel & Theo Mercier

dans

Over

In Affordable Solution for Better Living plaatsen beeldend kunstenaar Théo Mercier en choreograaf Steven Michel een Kallax-kast in het midden van een vlekkeloze ruimte. Het vlaggenschip van het reuzenbedrijf Ikea, minder bekend dan de Billy, maar wel omvangrijker en verfijnder, belichaamt 'schoonheid voor iedereen'. Door een commercieel systeem om te zetten in een choreografisch werk wil Affordable Solution for Better Living het gecommodificeerde lichaam, de voorgeschreven levensstijl en de illusie van vrijheid van de grote industriële machten in vraag stellen.

Hoe ensceneert het bedrijfsleven het lichaam van de consument? Is het huishouden de enige insubsieve ruimte of in feite de zoveelste incarnatie van een groot merk? In drie bedrijven ontmaskert Affordable Solution for Better Living het model en ontrafelt de overtuigingen en twijfels van een bijna perfecte en gepolijste man. Een centaur, half mens en half meubilair, bouwt op absurde wijze zijn eigen interieur op maat, uniek en toch zoals alle andere interieurs. In crescendo-modus gaan mens en ruimte in elkaar over. De gladde, harmonieuze en ijzingwekkende wereld scheurt en buigt. Zowel de donkere kant als de menselijkheid worden blootgelegd. Zijn mensen niet geneigd om zichzelf van binnenuit te vernietigen, door zich overmatig met hun interieur bezig te houden?

idee en choreografie Théo Mercier and Steven Michel met Steven Michel tekst Jonathan Drillet voice-over Jonathan Drillet, Kathryn Marshall scenografie Théo Mercier and Steven Michel licht Éric Soyer geluid Pierre Desprats kostuumontwerp Théo Mercier en Steven Michel kostuumontwerp Dorota Kleszcz productieleiding François Boulet productie & boekingen Nanterre-Amandiers, Centre Dramatique National  productie Nanterre-Amandiers, Centre Dramatique National, apap – Performing Europe 2020 – met de steun van Culture Programme of the European Union coproductie Bonlieu Scène nationale Annecy in samenwerking met workspacebrussels / Life Long Burning, with the support of the Culture Programme of the European Union met dank aan Actoral – Festival international des arts et des écritures contemporaines & Montévidéo, Créations Contemporaines – Atelier de Fabrique Artistique, La ménagerie de verre, Campo-Gand (Belgium) en Jean-Paul Lespagnard